menu
неделя, 20 септември 2015 г.
БРИОШ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД
ПРОДУКТИ:
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
20 ГР.МАЯ
80 ГР.ЗАХАР
1 ЯЙЦЕ
60 МЛ.ОЛИО
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР 8 ГР./ИЛИ КОРАТА НА 1 ПОРТОКАЛ/
500-550 ГР.БРАШНО
ОЩЕ:
4 С.Л.НУТЕЛА /ПЪЛНИ С ВРЪХ/
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ГАЛЕТА ЗА КЕКСОВАТА ФОРМА
ПРИГОТВЯНЕ:
ШУПНЕТЕ МАЯТА В ПОЛОВИНАТА ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО С МАЛКО ЗАХАР И БРАШНО.В СЪД СМЕСЕТЕ РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ЗАХАР,ОЛИО,ВАНИЛОВА ЗАХАР,ОСТАНАЛОТО ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,ШУПНАЛАТА МАЯ И ДОБАВЯЙТЕ ПОСТЕПЕННО БРАШНО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА ХУБАВО,МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НАМАЗВАТЕ ОБИЛНО С ТЕЧЕН ШОКОЛАД НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА.ЗАВИВАТЕ НА РУЛО,СЪБИРАТЕ ДВАТА КРАЯ И ГИ ЗАЛЕПЯТЕ ЕДИН ЗА ДРУГ,ЗА ДА НЕ ИЗТЕЧЕ ШОКОЛАДА ПРИ ПЕЧЕНЕ.СЛАГАТЕ В КЕКСОВА ФОРМА НАМАЗАНА С ОЛИО И ПОСИПАНА С ГАЛЕТА.ОСТАВЕТЕ РУЛОТО ЗА 15 МИН.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОРЪСЕТЕ АКО ЖЕЛАЕТЕ С ФИЛИРАНИ БАДЕМИ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ.
В СЛУЧАЙ,ЧЕ СТЕ ПОРЪСИЛИ С ФИЛИРАНИ БАДЕМИ НА ПОЛОВИНА НА ПЕЧЕНЕТО ПОКРИЙТЕ С ФОЛИО ЗА ДА НЕ ИЗГОРЯТ,И ТАКА ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ПЕЧЕТЕ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/08/2017 - 3 Comments
15/01/2015 - 2 Comments
03/10/2015 - 0 Comments
Страхотен е , влиза веднага в любими ! Благодаря Ваня ,че споделяш с нас ! :) :)
ОтговорИзтриванеМоже ли със суха мая?
ОтговорИзтриване