menu
четвъртък, 24 септември 2015 г.
ДУНАПРЕН КИФЛИ
ПРОДУКТИ ЗА 20 БРОЯ:
1.100-1.200 КГ.БРАШНО
1 МАЯ 42 ГР.
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР /10 ГР./
1 Ч.Л.СОЛ
2 Ч.Л.ЗАХАР
100 МЛ.ОЛИО
1 ЯЙЦЕ
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
200 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ
МАРМАЛАД
СИРНЕ
И ДР.
ПРИГОТВЯНЕ:
В ПОЛОВИНАТА ОТ ТОПЛОТО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА СЪС ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО 1 КГ.ДОБАВЕТЕ СОЛ,БАКПУЛВЕР,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОСТАНАЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО,КИСЕЛО МЛЯКО,ГАЗИРАНА ВОДА,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ПРИ НУЖДА ДОБАВЯЙТЕ ОТ ОСТАНАЛОТО БРАШНО.НЕ ПРАВЕТЕ ТВЪРДО ТЕСТО,ЗА ДА СТАНАТ "ДУНАПРЕНЕНИ КИФЛИ".ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 20 ЧАСТИ /ВСЯКА 90 ГР./.ОФОРЕТЕ ТОПЧЕТА.
ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧЕТЕ ПРОДЪЛГОВАТО,КАТО НА СНИМКИТЕ.СЛОЖЕТЕ ПЛЪНКА ПО ЖЕЛАНИЕ И ЗАВИЙТЕ НА РУЛО.АКО ИЗПОЛЗВАТЕ МАРМАЛАД РАЗМАЖЕТЕ КАКТО АЗ НА СНИМКАТА,А НЕ САМО В НАЧАЛОТО ЗА ДА ИМАТЕ М/У ВСЯКО НАВИВАНЕ МАРМАЛАД.ПОГЛЕДНЕТЕ И В ГОТОВ ВИД КАК ИЗГЛЕЖДА.НАВИТИТЕ КИФЛИ РЕДЕТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ,ЕДНА ДО ДРУГА С МИЛИМЕТЪР,ДВА РАЗСТОЯНИЕ ЕДНА ОТ ДРУГА.ОСТАВЕТЕ ГИ ЛЕКО ДА ВТАСАТ.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
06/08/2020 - 0 Comments
24/08/2014 - 1 Comments
18/12/2017 - 3 Comments
Много добра рецепта, получиха се 20 прекрасни, пуккави кифли.
ОтговорИзтриване