menu
петък, 25 септември 2015 г.
МИНИ БРИОШИ С НУТЕЛА
ПРОДУКТИ:
220 ГР.МАСЛО
350 ГР.БРАШНО
8 ГР.СОЛ
45 ГР.ПУДРА ЗАХАР
7 ГР.СУХА МАЯ
3 ЯЙЦА
ОЩЕ:
ТЕЧЕН ШОКОЛАД
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ФИЛИРАНИ БАДЕМИ
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
СМЕСЕТЕ ПРЕСЯТО БРАШНО СЪС СОЛ,ПУДРА ЗАХАР,СУХА МАЯ И СТУДЕНО МАСЛО НАРЯЗАНО НА КУБЧЕТА.ВТРИВАЙТЕ МАСЛОТО В СУХИТЕ ПРОДУКТИ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ТРОХИ.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ ЕДНО ПО ЕДНО ЯЙЦАТА И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО В ХЛАДИЛНИК В СТРЕЧ ФОЛИО ЗА НЕ ПО-МАЛКО ОТ 3 ЧАСА А НАЙ-.ДОБРЕ ПРЕЗ НОЩА.ИЗВАДЕТЕ ОХЛАДЕНОТО ТЕСТО ДА СЕ ОГРЕЕ.РАЗТОЧЕТО ГО НА КРЪГЛА КОРА 0,8 ММ.ВАДЕТЕ КРЪГЧЕТА С ЧАША 10 СМ.КРАИЩАТА НА ВСЯКО КРЪГЧЕ НАМАЗВАТЕ С ВОДА,А В СРЕДАТА СЛАГАТЕ ТЕЧЕН ШОКОЛАД.СЪБИРАТЕ КРАИЩАТА И ОФОРМЯТЕ ТОПЧЕ.РЕДЕТЕ С ОТВОРА НА ДОЛУ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ БРИОШИТЕ ЗА 30 МИН.НАМАЖЕТЕ С РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОСИПЕТЕ С ФИЛИРАНИ БАДЕМЕ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.ОЩЕ ТОПЛИ ПОРЪСЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
08/07/2022 - 0 Comments
10/10/2014 - 0 Comments
31/08/2014 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар