menu
събота, 5 септември 2015 г.
КИФЛИЧКИ НАОПАКИ
ПРОДУКТИ:
520 ГР.БРАШНО
220 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
80 ГР.ЗАХАР
60 ГР.МАСЛО
1 ЯЙЦЕ
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
ЩИПКА СОЛ
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ПЛЪНКА ПО ЖЕЛАНИЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ДА ВТАСА НА ТОПЛО.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА ДВЕ ЧАСТИ И ОТ ВСЯКА РАЗТОЧЕТЕ КРЪГЛА КОРА 0,5 ММ.РАЗРЕЖЕТЕ НА 8.В ШИРОКАТА ЧАСТ НА ВСЯКО ПОЛУЧЕНО ПАРЧЕ РАЗРЕЖЕТЕ ПО СРЕДАТА РАЗРЕЗ ДЪЛБОК 2,5 СМ.ТЕЧЕН ШОКОЛАД /В СЛУЧАЯ/ СЛАГАТЕ ОТ КЪМ ОСТРАТА ЧАСТ.ПОЧВАТЕ ДА ЗАВИВАТЕ КИФЛИЧКИТЕ НА ОБРАТНО,ОТ ОСТРАТА ЧАСТ КЪМ ШИРОКАТА.ДВАТА КРАЯ НА КИФЛИЧКАТА ГИ СЪБИРАТЕ И ЛЕКО ПРИТИСНЕТЕ ДА СЕ ЗАЛЕПЯТ.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.НАМАЗВАТЕ ВСЯКА КИФЛИЧКА С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ.БЕЗ ДА ВТАСВАТ ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/01/2016 - 5 Comments
23/02/2016 - 3 Comments
26/12/2019 - 3 Comments
Какъв шоколад използвате за да не се разтича?
ОтговорИзтриванеИзползвала съм Нутела.
Изтриване