menu
понеделник, 21 септември 2015 г.
СИРОПИРАНА КОКОСОВА БАНИЦА
ПРОДУКТИ:
300 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА
4 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАХАР
250 МЛ.ОЛИО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 БАКПУЛВЕР /15,5 ГР./
250 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
50 ГР.СТАФИДИ /АЗ НЯМАХ/
ЗА СИРОП:
250 МЛ.ВОДА
250 ГР.ЗАХАР /АЗ НАМАЛИХ КОЛИЧЕСТВОТО И СЛОЖИХ 150 ГР./
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР 4 ЯЙЦА СЪС ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ПРОДУКТИТЕ В СЛЕДНИЯ РЕД:ОЛИО,КИСЕЛО МЛЯКО,БАКПУЛВЕР.СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБЪРКВАТЕ.
КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ,НО БЕЗ МИКСЕР КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ И СТАФИДИ.
В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ НАМАЗАН С ОЛИО,СЛАГАМЕ ЕДНА КОРА И Я НАПРЪСКВАМЕ С ОЛИО.ОТ ОСТАНАЛИТЕ КОРИ ПРАВИМ "ПЛИСЕТА" И ГИ РЕДИМ ПО НАЧИНА НА СНИМКИТЕ ПО НА ДОЛУ.СЛЕД ТОВА СЛАГАМЕ М/У ВСЯКО "ПЛИСЕ" ПО 1 С.Л.ОТ ЯЙЧЕНАТА СМЕС.АКО ВИ ОСТАНЕ СМЕС СИПЕТЕ В/У БАНИЦАТА.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА 10 МИН,СЛЕД ТОВА НАМАЛЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА И ПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.
ТОПЛАТА БАНИЦА СЕ ЗАЛИВА С ГОРЕЩИЯ СИРОП.
СЛЕД ЗАВИРАНЕ НА ВОДА И ЗАХАР ВАРИМ ОКОЛО 2 МИН.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР-http://vrtaljica.blogspot.com.au/2012/03/kokos-baklava-gost-kuhar-darivanje.html
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
24/04/2016 - 6 Comments
16/10/2015 - 3 Comments
04/01/2020 - 3 Comments
Super e bani4kata,no kakva e goleminata na tavata...koi nomer e...?
ОтговорИзтриванеВ момента не мога да ви отговоря,защото нямам под ръка от този вид съдове за еднократна употреба.
Изтриване