menu

понеделник, 28 септември 2015 г.

КЕКС С МОРКОВИ





ПРОДУКТИ:

3 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАХАР
300 ГР.НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ
260 ГР.БРАШНО
100 МЛ.ОЛИО
1 БАКПУЛВЕР /10 ГР./
ЩИПКА СОЛ
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР

КЕКСОВАТА СМЕС СЕ РАЗБИВА САМО С ВИЛИЦА /БЕЗ МИКСЕР/

ПРОДУКТИ ЗА ШОКОЛАДОВА ЗАЛИВКА:

125 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
80 ГР.ЗАХАР
3 С.Л.КАКАО
1 С.Л.ЦАРЕВИЧНО НИШЕСТЕ /РАВНА/
50 ГР.МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 170 ГРАДУСА.
НАСТЪРЖЕТЕ 300 ГР.МОРКОВИ.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ 3 ЯЙЦА,100 МЛ.ОЛИО,ЩИПКА СОЛ.РАЗБЪРКАЙТЕ С ВИЛИЦА
В ДРУГ СЪД СМЕСЕТЕ ЗАХАР,ВАНИЛОВА ЗАХАР,БРАШНО,БАКПУЛВЕР.РАЗБЪРКАЙТЕ СУХИТЕ ПРОДУКТИ И ГИ ДОБАВЕТЕ КЪМ СМЕСТА ОТ МОРКОВИ.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА КЕКС НАМАЗАНА  ОЛИО И ПОСИПАНА С БРАШНО.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ДО ГОТОВНОСТ.
ГОТОВИЯ КЕКС ОСТАВЕТЕ 10 МИН,И ИЗВАДЕТЕ ОТ ФОРМАТА.ОЩЕ ТОПЪЛ СЕ ЗАЛИВА С ШОКОЛАДОВА ЗАЛИВКА.
СЛЕД КАТО Е ИЗПЕЧЕН КЕКСА СМЕСЕТЕ В СЪД НА КОТЛОНА ПРЯСНО МЛЯКО,ЗАХАР,КАКАО,НИШЕСТЕ.БЪРКАЙТЕ ДО ЗАВИРАНЕ.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ И ДОБАВЕТЕ БУЧКА МАСЛО.СЛЕД РАЗТОПЯВАНЕ НА МАСЛОТО ЗАЛЕЙТЕ КЕКСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















8 коментара:

  1. Здравейте Ваня! Току-що пробвах морковения кекс. Сместа стана изключително суха само с 100 мл олио и 3 нормално големи яйца. Струва ми се, че има течност която не сте посочили, тъй като на снимката сместа за кекса изглежда с нормална кексова гъстота.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рецептата е абсолютно точна.Търсете грешката във вас.

      Изтриване
  2. Здравейте, Ваня!
    Дълго време се канех да направя този морковен кекс. Случайно попаднах на рецептата Ви и се реших. Стана страхотен и много вкусен. Вече е любим на всички у дома.
    Благодаря за рецептата! 😊

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня, Правя кекса вече няколко пъти и става много вкусен. Днес си мислех дали не мога за заменя морковите с тиква? Опитвала ли си? Или аз да пробвам и да напиша резултата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм пробвала, но мисля, че ще стане. Споделете резултата. Поздрав.

      Изтриване
  4. Здравейте, Ваня аз съм момче на 13 години и за втори път правя този кекс с вашатя рецепта. Наистина става страхотен. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Ваня, с какво мога за заменя царевичното нишесте?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице