menu
вторник, 8 септември 2015 г.
ПИТКИ С КИСЕЛО МЛЯКО И КАШКАВАЛ
ПРОДУКТИ:
500 г БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ/
1 ЯЙЦЕ
250 мл ТОПЛА ВОДА
25 г МАЯ
3 с.л. ОЛИО
1 ч.л. ЗАХАР
1 ч.л. СОЛ
ОЩЕ ЗА НАМАЗВАНЕ:
100 г КИСЕЛО МЛЯКО
1 ЯЙЦЕ
1 с.л. ОЛИО
СОЛ
100 г КАШКАВАЛ
ПОДПРАВКИ /Риган, Чубрица, ЕДРО СМЛЯН ЧЕРВЕН ПИПЕР И др по Ваш вкус /
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗТВОРЕТЕ В ТОПЛА ВОДА МАЯ, ЗАХАР И 2 с.л. от БРАШНО. ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ сол, ЛЕКО РАЗБИТО яйце, олио, И ШУПНАЛАТА МАЯ. ЗАМЕСЕТЕ меко, ЛЕПЯЩО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ ДА втаса /ОКОЛО 30 МИН./.
ВТАСАЛОТО тесто, РАЗДЕЛЕТЕ НА 9 РАВНИ ЧЕСТИ /100 г /. ВСЯКО ВСЯКА ЧАСТ ОФОРМЕТЕ НА топче, КОЕТО ПРИТИСКАТЕ С ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ СИ ДА СЕ разшири. РЕДЕТЕ ПИТКИТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА ПОКРИТА с хартия. НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ РАЗБИТО ЯЙЦЕ С КИСЕЛО мляко, ОЛИО И СОЛ НА вкус. С ТАЗИ СМЕС НАМАЖЕТЕ ВСЯКА питка. ПОРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ НА ЕДРО и подправки. ПЕЧЕТЕ НА 200 градуса, ДО ХРУПКАВА КОРИЧКА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 20/10/2017 - 2 Comments
- 03/08/2019 - 0 Comments
- 31/03/2016 - 0 Comments
25гр мая? Голямо пакетче суха е 11гр.
ОтговорИзтриванеПолзвах прясна (на кубчета замразена) половин :)
ИзтриванеМного добри! Благодаря за страхотните идеи. Следвам те без никакви притеснения :)
ОтговорИзтриванеВаня,
ОтговорИзтриванеВъзхищавам се от неуморимите ти ръце.Бъди здрава