menu

сряда, 30 септември 2015 г.

Лечение на косопад с мая за хляб





Обикновената мая за хляб е едно от най-мощните средства, което може да използвате за спиране на косопад
Косопадът се предизвиква от ред различни фактори. Той е проблем не само на жените, но и на мъжете. Вие можете да го спрете само с две съставки, а те са мая за хляб и вода. Без да опитате няма как да разберете мощта на тези съставки.
Мая за хляб
...
Маята е продукт, който използваме често за направата на вкусни питки и пици. Продукта е богат на ценни за човешкия организъм вещества, като в състава и са включени богат набор от витамини – В12, В2, В6, В1, В. Солите, които представят химичния и състав са натриеви, фосфорни, калциеви, магнезиеви, калии и други. Тя е полезна за организма, като укрепва негово здраве, заради богатия си набор от полезни вещества. Спомага за регулирането на обмяната на веществата, засилва имунитета и други. Този набор от вещества ще ни помогне и да се преборим с тежкия косопад.
Косопад
Както казахме има много рискови фактори, които водят до окапване на косата. Две от най-честите причини за косопада са прекалено дълго приемане и прекаляване с приема на лекарства и стреса. Когато косопада е предизвикан от стрес и напрежение, той не се проявява веднага. Нужни са около 2 месеца след стресовата ситуация и тогава косата започва да пада. При прекаляване с лекарства нещата са различни. Опадане на косата започва почти веднага.
Лечение на косопад с мая за хляб
Рецептата за лечението на косопад с мая за хляб е доста лесна, не изисква никакви специални умения, така че трябва да изпробвате.
Взимате малка купичка, в която слагате мая за хляб – 1 кубче мая. Към нея добавяте и топла вода – 6 супени лъжици. Спокойно можете да замените горещата вода с горещо прясно мляко, вие сами преценете, кой от двата продукта искате да ползвате. Бъркате водата и маята, за да се получи кашичка. Тази готова каша се оставя за 30 минутен престой. Нанася се, като се втрива в корените на скалпа с масажиращи движения. Маската престоява на косата за още 30 минути. След около 5-10 минутки след нанасянето на маската тя ще се втвърди. Това не бива да ви притеснява, самото измиване става много лесно. Измиването на косата става с топла вода и подходящ шампоан. Маската срещу косопад трябва да се прилага най-малко 1 път на седмица и най-много 2 пъти за седмицата. Положителните резултати не са мигновени, но след около месец те ще са на лице.
Радвайте са една прекрасна коса с лесна домашна маска за коса срещу косопад. Прилагането на тази маска освен, че ви избави от косопада ще заздрави косъма и ще направи косата ви копринено мека.

Рецепти за здраве.

 

3 коментара:

  1. Направих маската веднъж и съм много доволна от резултата. Косата не е копринено мека, по-скоро е приятно бухнала и оформена. При мен 6 лъжици вода беше много и следващия път ще сложа най-много 5, за да стане наистина каша, а не чорбица.

    ОтговорИзтриване
  2. Вече няколко пъти правя маската (по веднъж в седмицата) и според мен има положителен резултат. Първите пъти като мажех по ръцете ми залепваха доста паднали косми, а последния път бяха само 2-3 и това ме кара да мисля, че има полза. Само че аз слагам по 2-3 лъжици вода, което ми е достатъчно да намажа цялата си къса коса

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, Ваня!
    Аз лично нямам проблем с косата, но много бих искала да пробвам маската на дъщеря ми. Но при нас няма мая на кубче, а само суха. Мислите ли, че ефекта ще бъде същия?
    Благодаря предварително!
    Яна

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице