menu
сряда, 30 септември 2015 г.
ПРЪЧИЦИ С МОЦАРЕЛА И ДИП СЪС СПАНАК
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
320 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 Ч.Л.СОЛ
7 ГР.СУХА МАЯ
520 ГР.БРАШНО
ОЩЕ:
2 ПАКЕТЧЕТА МОЦАРЕЛА
5-6 С.Л.ЗЕХТИН
СКИЛИДКА ЧЕСЪН
РИГАН
МАЛКО ПАРМЕЗАН
ПРОДУКТИ ЗА ДИП СЪС СПАНАК:
80 ГР.КРЕМА СИРЕНЕ
160 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
1 БУЧКА МАСЛО /КОЛКОТО КИБРИТЕНА КУТИЯ/
100 ГР.КАШКАВАЛ
100 ГР.ЗАМРАЗЕН СПАНАК
2 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР
ПРИГОТВЯНЕ НА ПРЪЧИЦИ С МОЦАРЕЛА:
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,СУХА МАЯ И ТОПЛА ВОДА.ЗАМЕСЕТЕ ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ 40 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАРЕЖЕТЕ ПОДСУШЕНА МОЦАРЕЛА НА ЛЕНТИЧКИ.СМЕСЕТЕ ЗЕХТИН,ПАСИРАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН И РИГАН.
РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 4 ММ.НАРЕЖЕТЕ Я НА ЛЕНТИ ОТ 8 -22 СМ.НА ВСЯКО ПАРЧЕ ТЕСТО СЛОЖЕТЕ МОЦАРЕЛА.ЗАВИЙТЕ ПО НАЧИНА НА СНИМКИТЕ.РЕДЕТЕ В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ НАМАЗАН С ОЛИО ЕДНО ДО ДРУГО.НАМАЖЕТЕ СЪС ЗЕХТИНОВАТА СМЕС,ПОСИПЕТЕ ЛЕКО С ПАРМЕЗАН.ПЕЧЕТЕ НА 230 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ПРИГОТВЯНЕ НА ДИП СЪС СПАНАК:
В СЪД НА КОТЛОНА СМЕСЕТЕ КРЕМА СИРЕНЕ,ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,МАСЛО.
СЛЕД КАТО СЕ РАЗТОПИ МАСЛОТО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЧЕР ПИПЕР НА ВКУС,ПАСИРАНИ СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,ЛЕКО БЛАНШИРАН /НАРЯЗАН/ ИЗЦЕДЕН СПАНАК.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ НА ЕДРО НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ.СЛЕД РАЗТОПЯВАНЕ НА КАШКАВАЛА МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
31/03/2015 - 0 Comments
21/03/2015 - 2 Comments
22/09/2015 - 0 Comments
Този дип вкусен ли е студен или само топъл?
ОтговорИзтриване