menu

сряда, 30 септември 2015 г.

ПРЪЧИЦИ С МОЦАРЕЛА И ДИП СЪС СПАНАК




ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

320 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 Ч.Л.СОЛ
7 ГР.СУХА МАЯ
520 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

2 ПАКЕТЧЕТА МОЦАРЕЛА

5-6 С.Л.ЗЕХТИН
СКИЛИДКА ЧЕСЪН
РИГАН

МАЛКО ПАРМЕЗАН

ПРОДУКТИ ЗА ДИП СЪС СПАНАК:

80 ГР.КРЕМА СИРЕНЕ
160 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
1 БУЧКА МАСЛО /КОЛКОТО КИБРИТЕНА КУТИЯ/
100 ГР.КАШКАВАЛ
100 ГР.ЗАМРАЗЕН СПАНАК
2 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР

ПРИГОТВЯНЕ НА ПРЪЧИЦИ С МОЦАРЕЛА:

В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,СУХА МАЯ И ТОПЛА ВОДА.ЗАМЕСЕТЕ ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ 40 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАРЕЖЕТЕ ПОДСУШЕНА МОЦАРЕЛА НА ЛЕНТИЧКИ.СМЕСЕТЕ ЗЕХТИН,ПАСИРАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН И РИГАН.
РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 4 ММ.НАРЕЖЕТЕ Я НА ЛЕНТИ ОТ 8 -22 СМ.НА ВСЯКО ПАРЧЕ ТЕСТО СЛОЖЕТЕ МОЦАРЕЛА.ЗАВИЙТЕ ПО НАЧИНА НА СНИМКИТЕ.РЕДЕТЕ В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ НАМАЗАН С ОЛИО ЕДНО ДО ДРУГО.НАМАЖЕТЕ СЪС ЗЕХТИНОВАТА СМЕС,ПОСИПЕТЕ ЛЕКО С ПАРМЕЗАН.ПЕЧЕТЕ НА 230 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ПРИГОТВЯНЕ НА ДИП СЪС СПАНАК:

В СЪД НА КОТЛОНА СМЕСЕТЕ КРЕМА СИРЕНЕ,ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,МАСЛО.
СЛЕД КАТО СЕ РАЗТОПИ МАСЛОТО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЧЕР ПИПЕР НА ВКУС,ПАСИРАНИ СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,ЛЕКО БЛАНШИРАН /НАРЯЗАН/ ИЗЦЕДЕН СПАНАК.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ НА ЕДРО НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ.СЛЕД РАЗТОПЯВАНЕ НА КАШКАВАЛА МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА

https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















1 коментар:

Zu-zu погачице