menu
!doctype>
неделя, 4 октомври 2015 г.
КИФЛИ С МОРКОВИ
ПРОДУКТИ:
600 ГР.БРАШНО
250 ГР.СВАРЕНИ И НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ
250 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА
100 МЛ.ОЛИО
50 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 МАЯ /42 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ /ЗА ПОСТЕН ВАРИАНТ БЕЗ НАМАЗВАНЕ/
СЛАДКА ИЛИ СОЛЕНА ПЛЪНКА ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
ОБЕЛЕТЕ И СВАРЕТЕ МОРКОВИ ВЪВ ВОДА.ОХЛАДЕТЕ ПОД СТУДЕНА ВОДА И НАСТЪРЖЕТЕ НА ДРЕБНОТО НА РЕНДЕТО.
В ТОПЛА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ
В ГАЗИРАНАТА ВОДА ДОБАВЕТЕ ОЛИО,НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ,ШЕПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯЙТЕ СМЕСЕНО БРАШНО СЪС СОЛ ДА ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ВТАСА НА ТОПЛО ВЪВ ФУРНАТА.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА ДВЕ ЧАСТИ И ОТ ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ КРЪГЛА,ТЪНКА КОРА,КОЯТО РАЗРЯЗВАТЕ НА 16 ЧЕСТИ.СЛОЖЕТЕ НА ВСЯКО ПАРЧЕ ИЗБРАНАТА ПЛЪНКА /ИЛИ БЕЗ КАКТО В МОЯ СЛУЧАЙ/И ЗАВИВАЙТЕ КИФЛИЧКИ.РЕДЕТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ВТАСАТ,НАМАЖЕТЕ С ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ИЛИ ПРОСТО ОФОРМЕТЕ ХЛЕБЧЕТА,ПИТКИ И ДР.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ваня,не ли малко брашното за течностите,които се слагат?
ОтговорИзтриванеНе е малко, пробвайте.
ИзтриванеТочно сега ги правя,но се наложи да сложа още брашно.
ОтговорИзтриванеМного лепни и не може да се разточи на кора.
Мерките ги спазвам точно ,като меря с кухненска везна и мерителна чаша.
Има ли проблем ,че тестото го замесих в хлебопекарна?
Не мога да Ви кажа дали има разлика между хлебопекарната и месенето на ръка. Никога не съм използвала такава машина. Тук разлика грамажа на брашното може да има от морковите. Зависи колко са сочни.
Изтриване