menu

неделя, 4 октомври 2015 г.

КИФЛИ С МОРКОВИ





ПРОДУКТИ:

600 ГР.БРАШНО
250 ГР.СВАРЕНИ И НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ
250 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА
100 МЛ.ОЛИО
50 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 МАЯ /42 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ

ОЩЕ:

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ  /ЗА ПОСТЕН ВАРИАНТ БЕЗ НАМАЗВАНЕ/

СЛАДКА ИЛИ СОЛЕНА ПЛЪНКА ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

ОБЕЛЕТЕ И СВАРЕТЕ МОРКОВИ ВЪВ ВОДА.ОХЛАДЕТЕ ПОД СТУДЕНА ВОДА И НАСТЪРЖЕТЕ НА ДРЕБНОТО НА РЕНДЕТО.
В ТОПЛА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ
В ГАЗИРАНАТА ВОДА ДОБАВЕТЕ ОЛИО,НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ,ШЕПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯЙТЕ СМЕСЕНО БРАШНО СЪС СОЛ ДА ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ВТАСА НА ТОПЛО ВЪВ ФУРНАТА.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА ДВЕ ЧАСТИ И ОТ ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ КРЪГЛА,ТЪНКА КОРА,КОЯТО РАЗРЯЗВАТЕ НА 16 ЧЕСТИ.СЛОЖЕТЕ НА ВСЯКО ПАРЧЕ ИЗБРАНАТА ПЛЪНКА /ИЛИ БЕЗ КАКТО В МОЯ СЛУЧАЙ/И ЗАВИВАЙТЕ КИФЛИЧКИ.РЕДЕТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ВТАСАТ,НАМАЖЕТЕ С ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ИЛИ ПРОСТО ОФОРМЕТЕ ХЛЕБЧЕТА,ПИТКИ И ДР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















4 коментара:

  1. Ваня,не ли малко брашното за течностите,които се слагат?

    ОтговорИзтриване
  2. Точно сега ги правя,но се наложи да сложа още брашно.
    Много лепни и не може да се разточи на кора.
    Мерките ги спазвам точно ,като меря с кухненска везна и мерителна чаша.
    Има ли проблем ,че тестото го замесих в хлебопекарна?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мога да Ви кажа дали има разлика между хлебопекарната и месенето на ръка. Никога не съм използвала такава машина. Тук разлика грамажа на брашното може да има от морковите. Зависи колко са сочни.

      Изтриване

Zu-zu погачице