menu
!doctype>
петък, 9 октомври 2015 г.
ДИЗМАНА
ПРОДУКТИ:
ОКОЛО 720 ГР.БРАШНО в оригинала пише 1 кг.,но за мен е прекалено много
1 МАЯ /42 ГР./
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
200 МЛ.ТОПЛА ВОДА
200 МЛ.ОЛИО
1 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ
ЗА ПЛЪНКА:
2 СРЕДНИ ГЛАВИ ЛУК
250 ГР.КАЙМА
1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР
ЧУБРИЦА
ПИКАНТИНА /ВЕГЕТА/
ЗА ЗАЛИВКА:
2 ЯЙЦА
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
50 МЛ.ОЛИО
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ТОПЛА ВОДА,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО 15 МИН.В ТОПЛА ФУРНА.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАПРАВЕТЕ ПЛЪНКА.НАРЕЖЕТЕ НА СИТНО ЛУК И ГО ЗАПЪРЖЕТЕ НА БАВЕН ОГЪН ДО ЗЛАТИСТО.ДОБАВЕТЕ КАЙМА И НЕЯ ЗАПЪРЖЕТЕ.ПОРЪСЕТЕ С ПОДПРАВКИ НА ВКУС И 1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР.ЗАПЪРЖЕТЕ ЗА ОЩЕ 30 СЕК. И ОТСТРАНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.
БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ КЪСАЙТЕ ОТ ТЕСТОТО ПАРЧЕТА 65 ГР.ПРИТИСКАТЕ ДА СЕ РАЗШИРИ И В СРЕДАТА СЛАГАТЕ ПО 1 Ч.Л.ОТ ПЛЪНКАТА.ЗАТВОРЕТЕ В КРАИЩАТА И ОФОРМЕТЕ ТОПЧЕ.РЕДЕТЕ В ТАВА 30 СМ. ОБЛОЖЕНА С ХАРТИЯ НА ДЪНОТО, А СТЕНИТЕ НАМАЗАНИ С ОЛИО.НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ 2 ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО И ОЛИО.ЗАЛЕЙТЕ ДИЗМАНАТА И Я СЛОЖЕТЕ В НЕ ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА.ПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
http://www.tuanayemek.com/2014/11/dizmana.html?spref=pi
извор.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Super e.
ОтговорИзтриванеСлед като се оформи реди да се залее не втасвали?
ОтговорИзтриванеВаня, благодаря ти отново са чудесната рецепта.
ОтговорИзтриванеНапълно се доверявам на твоите рецепти, защото са абсолютно точни и наистина много вкусни!
Направих е дизманата и всички бяха очаровани!
Може да погледнеш как се получи:
http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/03/hefeteig-mit-hackfleischfullung-pogaca.html
Приятен и усмихнат ден ти желая!