menu
четвъртък, 12 ноември 2015 г.
ШОКОЛАДОВ КЕКС СЪС СНИКЪРС
ПРОДУКТИ:
2 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАХАР
50 ГР.МАСЛО НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА
200 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
300 ГР.БРАШНО
30 ГР.КАКАО
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
150 ГР.СНИКЪРС /ИЛИ ЕДРО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ/
ЗА ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА
100 ГР.ШОКОЛАД
30 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
3 С.Л.ОЛИО
ПРИГОТВЯНЕ:
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦА СЪС ЗАХАР И МЕКО МАСЛО.ДОБАВЕТЕ НАСТЪРГАН ШОКОЛАД НА ДРЕБНО И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР И КАКАО.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА КЕКСОВА СМЕС ДОБАВЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНИ ПАРЧЕНЦА СНИКЪРС.СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА КЕКС НАМАЗАНА С ОЛИО И ПОСИПАНА С ГАЛЕТА.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ДО ГОТОВНОСТ.ОСТАВЕТЕ КЕКСА ВЪВ ФОРМАТА ЗА ОКОЛО 30 МИН.ОБЪРНЕТЕ В/У ПОДНОС И ЗАЛЕЙТЕ С РАЗТОПЕН ШОКОЛАД С МЛЯКО И ОЛИО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
10/11/2017 - 5 Comments
15/09/2015 - 2 Comments
16/11/2015 - 1 Comments
Здравейте,Ваня!Направих кекса ,но сместа стана много,много гъста и следователно кекса стана много сух.Да не е много количеството брашно ,което е дадено в рецептата?
ОтговорИзтриване