menu

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

ШОКОЛАДОВ КЕКС СЪС СНИКЪРС





ПРОДУКТИ:

2 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАХАР
50 ГР.МАСЛО НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА
200 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
300 ГР.БРАШНО
30 ГР.КАКАО
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
150 ГР.СНИКЪРС  /ИЛИ ЕДРО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ/

ЗА ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА

100 ГР.ШОКОЛАД
30 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
3 С.Л.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦА СЪС ЗАХАР И МЕКО МАСЛО.ДОБАВЕТЕ НАСТЪРГАН ШОКОЛАД НА ДРЕБНО И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР И КАКАО.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА КЕКСОВА СМЕС ДОБАВЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНИ ПАРЧЕНЦА СНИКЪРС.СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА КЕКС НАМАЗАНА С ОЛИО И ПОСИПАНА С ГАЛЕТА.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ДО ГОТОВНОСТ.ОСТАВЕТЕ КЕКСА ВЪВ ФОРМАТА ЗА ОКОЛО 30 МИН.ОБЪРНЕТЕ В/У ПОДНОС И ЗАЛЕЙТЕ С РАЗТОПЕН ШОКОЛАД С МЛЯКО И ОЛИО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/











1 коментар:

  1. Здравейте,Ваня!Направих кекса ,но сместа стана много,много гъста и следователно кекса стана много сух.Да не е много количеството брашно ,което е дадено в рецептата?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице