menu

събота, 14 ноември 2015 г.

ПОГАЧА СЪС СИРЕНЕ
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

150 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
150 МЛ.ВОДА
1 КУБЧЕ ПРЯСНА МАЯ /42 ГР./
50 МЛ.ОЛИО
1 ЯЙЦЕ
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
650 ГР.БРАШНО

ЗА НАМАЗВАНЕ:

70 ГР.МАСЛО+70 МЛ.ОЛИО

ПЛЪНКА:

250 ГР.СИРЕНЕ+1 БЕЛТЪК

ОЩЕ:

1 ЖЪЛТЪК+2 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
СУСАМ ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И МАЛКО БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД ДОБАВЕТЕ ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,ЯЙЦЕ,ОЛИО,ШУПНАЛА МАЯ И С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ ЗАМЕСВАТЕ МЕКО ТЕСТО.БЕЗ ДА ВТАСВА ТЕСТОТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 3 ЧАСТИ /ЕДНА-450 ГР.,ВТОРА-350 ГР.,ТРЕТА-250 ГР/.ОСТАВЕТЕ ТОПЧЕТАТА ТЕСТО ЗА 10 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РАЗТОПЕТЕ МАСЛО И КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ ОЛИО.
НАТРОШЕТЕ СИРЕНЕ И КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ ЛЕКО РАЗБИТ БЕЛТЪК.
НАЙ-ГОЛЯМОТО ТОПЧЕ ТЕСТО /450 ГР./РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГЛА,ТЪНКА КОРА ГОЛЯМА  КОЛКОТО ЛИСТ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ.ПРЕХВЪРЛЕТЕ Я В/У ХАРТИЯТА И Я НАМАЖЕТЕ С МАСЛЕНАТА СМЕС.РАЗТОЧВАТЕ И ВТОРА КОРА ОТ ТЕСТОТО 350 ГР.ТЯ ТРЯБВА ДА Е С 2-3 ПРЪСТА ПО-МАЛКА ОТ ПЪРВАТА.СЛОЖЕТЕ Я В/У ГОЛЯМАТА КОРА.НАМАЖЕТЕ И НЕЯ С МАСЛЕНАТА СМЕС.РАЗТОЧВАТЕ И ПОСЛЕДНОТО ТЕСТО ПАК ПО-МАЛКО ОТ ВТОРОТО.И НЕГО НАМАЖЕТЕ С МАСЛЕНА СМЕС.РАЗРЕЖЕТЕ НА 8,КАТО ЗА КИФЛИЧКИ ,НО НЕ ДО СРЕДАТА.ЗА ОГРАНИЧЕНИЕ СЛОЖЕТЕ В СРЕДАТА ЕДНА МАЛКА ЧАШКА ОТ РАКИЯ.НА ВСЯКО ПАРЧЕ СЛОЖЕТЕ СИРЕНЕ С БЕЛТЪК.ЗАПОЧВАТЕ ДА НАВИВАТЕ КИФЛИЧКИ,КАТО ЗАПОЧВАТЕ ОТ СРЕДАТА.И ТАКА ДО КРАЯ.ПРЕХВЪРЛЕТЕ ПОГАЧАТА ЗАЕДНО С ХАРТИЯ В ТАВА 30 СМ.БЕЗ ДА ВТАСВА НАМАЗВАТЕ С РАЗБИТ ЖЪЛТЪК С ПРЯСНО МЛЯКО. ОСТАНАЛАТА МАСЛЕНА СМЕС СИПВАТЕ РАВНОМЕРНО ПО ПОГАЧАТА.СЛОЖЕТЕ ТАВАТА В НЕ ЗАГРЯНА ФУРНА И ВКЛЮЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

ИЗВОР КУЛИНАРИКА

3 коментара:

  1. You have beautiful recipes, thank you for sharing with us. God bless you & your heart!

    ОтговорИзтриване
  2. Може ли тестото да се ползва на другия ден тоест занесох го тази вечер а утре сутрин да да го изпеча

    ОтговорИзтриване
  3. Отскоро съм член на групата и съм ви много благодарна за всички тези хубави рецепти! И най-вече за снимките, които акомпанират всяка рецепта. Сполучливи,винаги много вкусни, не съм повторила досега рецепта... Толкова много идеи! Дават желание да опитваш всеки път нещо ново. Благодаря от сърце!

    ОтговорИзтриване

Коледна питка