menu
петък, 13 ноември 2015 г.
БЪРЗА ПИЦА
Продукти:
500 гр. брашно...
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко /200 мл./
2 яйца
8 с.л. олио
1 ч.л.сол
500 гр. брашно...
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко /200 мл./
2 яйца
8 с.л. олио
1 ч.л.сол
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.
Заповядайте в кулинарната група
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Източник БГ-МАМА
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.
Заповядайте в кулинарната група
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Източник БГ-МАМА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
25/05/2015 - 1 Comments
15/10/2014 - 0 Comments
01/12/2019 - 2 Comments
Здравей, Ваня! Какво може да се прави с останало тесто? Може ли да се съхранява в хладилник?
ОтговорИзтриванеСъхранявайте в хладилник не повече от една нощ и на сутринта направете примерно, мекици.
ИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеМоже ли да ползвам суха мая?
ОтговорИзтриване