menu

петък, 27 ноември 2015 г.

БАНИЧКИ ОТ ПРАБАБА





ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

250 МЛ.ВОДА
1 Ч.Л.СОЛ
 ОКОЛО 370 ГР.БРАШНО ЗА МЕКО ТЕСТО

ЗА ПЛЪНКА:

250 ГР.СИРЕНЕ
2 ЯЙЦА

ОЩЕ:

3 С.Л.СВИНСКА МАС
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО ОТ ВОДА,СОЛ И БРАШНО.ВЕДНАГА ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА 5 ТОПКИ И ГИ ОСТАВЕТЕ ДА СИ ПОЧИНАТ ЗА 20 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАТРОШЕТЕ СИРЕНЕ И ДОБАВЕТЕ ДВЕ ЯЙЦА.РАЗБЪРКАЙТЕ.
ВСЯКО ТОПЧЕ ТЕСТО РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГЛА ТЪНКА КОРА ГОЛЯМА КОЛКОТО ЧИНИЯ.РЕДИТЕ ГИ ЕДНА В/У ДРУГА ,КАТО М/У ВСЯКА МАЖЕТЕ С 1/2 С.Л.МЕКА СВИНСКА МАС.ПОСЛЕДНАТА 5 -ТА КОРА НЕ МАЖЕТЕ.ВСИЧКИ ЗАЕДНО ГИ РАЗТОЧВАТЕ НА ГОЛЯМА,МНОГО ТЪНКА КОРА.НА  ЕДНАТА ПОЛОВИНА ОТ РАЗТОЧЕНАТА КОРА НАНАСЯТЕ ПЛЪНКАТА ОТ СИРЕНЕ И ЯЙЦА.С ДРУГАТА ПОЛОВИНА ПРИХЛУПВАТЕ НАМАЗАНАТА.РЕЖЕТЕ НА ПАРЧЕТА С КАПАК НА  ТЕНДЖЕРА!!!.ВЕДНАГА ГИ ПЪРЖИТЕ ВЪВ ВЕЧЕ ЗАГРЯНО ОЛИО НА СИЛНА ТЕМПЕРАТУРА.ГОТОВИТЕ БАНИЧКИ ВАДЕТЕ НА КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















12 коментара:

  1. Станаха чудесни!Благодаря ти Ваня.

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни са наистина. Само на външен вид нещо не ми се получиха много хубави, май много малки ги направих. Но другия път ще си поправя грешката.

    ОтговорИзтриване
  3. Искам да си запазя рецептата като текстов файл, наистина само за лично ползване, но нищо не може да се копира от този блог. За пореден път се налага да го пренебрегна, вече няма да го посещавам, за съжаление.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може, натискаш горе в десният ъгъл на точките и ти излиза да сложиш в начален екран и ти оставят на Ваня рецептите на началният екран всичките и когато ти е нужен, натискаш на иконката и готвиш

      Изтриване
    2. А може просто да си я препишете, както направих и аз!

      Изтриване
  4. А дали ще са вкусни и ако се изпекат, вместо да се пържат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мога да ви кажа,винаги сме ги пържили.

      Изтриване
    2. Stavat vkusni i pekani kazva im se pite albanska recepta (govorq kogato sa pekani ) moqta svekarva mnogo go pravi i slaga razlichna planka moje i da ne gi rejish na banichki a taka cqlo da go slojish v tava stava neveroqtno vkusno no trqbva da gi probvam i parjeni.

      Изтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за споделената рецепта. С нея ме върнахте към спомените от моето детство. Моята баба също правеше такива банички. Това бе любимото ни лакомство и с нетърпение чакахме да ни ги приготви. Аз също се научих да ги правя като нея. В моята рецепта разточването е малко по-различно, но резултата накрая е същият. Невероятни бабини банички!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря за рецептата. И моята баба правеше и бяха радостни дни. Виждам, че сте коментирали, че вашата баба ги е разточвала различно. Бихте ли написали как. Благодаря !

      Изтриване

Zu-zu погачице