menu
вторник, 3 ноември 2015 г.
ПИРОЖКИ
ПРОДУКТИ:
2 ЯЙЦА
150 ГР.СИРЕНЕ ФЕТА
100 МЛ.ОЛИО
90 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
20 ГР.МАЯ
50 МЛ.ВОДА
50 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ОЦЕТ
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
550-600 ГР.БРАШНО
ОЩЕ:
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
СМЕСЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО С ВОДА И РАЗТВОРЕТЕ МАЯ С 1 Ч.Л.ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД ДОБАВЕТЕ ЯЙЦА,СИРЕНЕ ФЕТА,ОЛИО,КИСЕЛО МЛЯКО,СОЛ,БАКПУЛВЕР,ШУПНАЛА МАЯ,ОЦЕТ.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ПОСТЕПЕННО ТЕСТО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ГОТОВОТО ТЕСТО ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 1 ЧАС.
ОХЛАДЕНОТО ТЕСТО РАЗТОЧВАТЕ НА КОРА 1 СМ.РЕЖИТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ФОРМИ И ПЪРЖИТЕ В ОЛИО.ГОТОВИТЕ ПИРОЖКИ ВАДЕТЕ НА КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/08/2014 - 2 Comments
22/11/2015 - 26 Comments
31/05/2020 - 1 Comments
Чудесни пирожки и много вкусни може и с друго сирене.
ОтговорИзтриванеВанче, идвам с благодарности. Приготвих ги, станаха чудни. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного се радвам.Благодаря ти за пореден път.
ИзтриванеНаистина страхотни на моят син са му любими Благодаря
ОтговорИзтриванеНаистина страхотни на моят син са му любими Благодаря
ОтговорИзтриванеА може ли да се пекат вместо да се пържат?
ОтговорИзтриване