menu
вторник, 3 ноември 2015 г.
МЕКИЦИ
ПРОДУКТИ:
2 ЯЙЦА
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 ПРЯСНА МАЯ /21 ГР./
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
1 Ч.Л.СОЛ
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
550 ГР.БРАШНО
ОЩЕ:
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
СМЕСЕТЕ ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,И ШУПНАЛАТА МАЯ В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО.ДОБАВЕТЕ ПОСТЕПЕННО БРАШНО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР И СОЛ ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.СЛОЖЕТЕ ТЕСТОТО В ЧИСТА КЕСИЯ ДОБРЕ НАМАЗАНА С ОЛИО.ИЗВЕДЕТЕ ВЪЗДУХА И ЗАВЪРЖЕТЕ ПО-НАГОРЕ.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ПРЕНОЩУВА В ХЛАДИЛНИК.НА ДРУГИЯ ДЕН ПЪРЖЕТЕ МЕКИЦИ,КАТО КЪСАТЕ МАЛКИ ПАРЧЕТА ОТ НЕГО И РАЗШИРЯВАТЕ С ПРЪСТИ КОЛКОТО МОЖЕ ПО-ТЪНКА КОРА.ПЪРЖЕТЕ В МНОГО ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА.ГОТОВИТЕ МЕКИЦИ ВАДЕТЕ НА КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 08/03/2017 - 7 Comments
- 28/05/2020 - 0 Comments
- 19/07/2020 - 0 Comments
Отново лесна и сполучлива рецепта. Всички много ги харесахме. Снощи нямах мая и затова реших тази сутрин да замеся тестото. Изчаках да се надуе и резултата е перфектен. Поздрави и успешен ден!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Защо тестото ми стана много лепнещо че чак не мога да го омеся на ръка а сложих толкова брашно колкото пишеше и другите съставки по рецепта?
ОтговорИзтриване