menu
вторник, 17 ноември 2015 г.
МЪРЗЕЛИВИ САРМИ С ПРЯСНО ЗЕЛЕ
ПРОДУКТИ:
ЕДНА МАЛКА ЗЕЛКА
1 ГЛАВА ЛУК
250 ГР.КАЙМА
100 ГР.ОРИЗ
СОЛ
ВЕГЕТА
ЧЕР ПИПЕР
ЧЕРВЕН ПИПЕР
100 МЛ.ОЛИО
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ЕДИН ГОЛЯМ ДОМАТ /ИЛИ ДОМАТЕН СОК/
ЧЕРВЕН ПИПЕР
ПРИГОТВЯНЕ:
НАРЕЖЕТЕ ЗЕЛКАТА НА ЕДРО И Я СТРИЙТЕ СЪС СОЛ.
ЗАПЪРЖЕТЕ ЛУК.ДОБАВЕТЕ КАЙМА И НЕЯ ЗАПЪРЖЕТЕ.ДОБАВЕТЕ ОРИЗ,СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,ВЕГЕТА,ЧУБРИЦА И 1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.
В СЪД С ОЛИО ЗАПЪРЖЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН.ДОБАВЕТЕ СИТНО НАРЯЗАН ДОМАТ И ЧЕРВЕН ПИПЕР.ЗАПЪРЖЕТЕ ЗА СЕКУНДИ И МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.
В ГОЛЯМА ТЕНДЖЕРА РЕДЕТЕ:РЕД СТРИТО ЗЕЛЕ,НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ ОТ СМЕСТА С КАЙМА И НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ ОТ ЗАПРЪЖКАТА С ДОМАТИ.ТАКА ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ.СИПВАТЕ ТОПЛА ВОДА ЕДИН ПРЪСТ ПОД ПРОДУКТИТЕ.СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА ДА ВРИ 1 ЧАС,КАТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ РАЗБЪРКВАТЕ.
АКО ВИ ОСТАНЕ ДОСТА СОС А ПРОДУКТИТЕ СА СВАРЕНИ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ БРАШНО С ВОДА И ДА ГО ДОБАВИТЕ,НО ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ПРИ ОХЛАЖДАНЕ ОРИЗА ПОПИВА ОЩЕ ВОДА И ЩЕ СТАНЕ ДОСТА СУХО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/08/2016 - 0 Comments
25/03/2019 - 2 Comments
19/11/2016 - 6 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар