menu

вторник, 17 ноември 2015 г.

КИФЛИЧКИ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА




ПРОДУКТИ:

250 МЛ.ТОПЛА ВОДА
15 ГР.МАЯ
20 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
5 ГР.СОЛ
10 ГР.КАКАО
50 МЛ.ОЛИО
480-500 ГР.БРАШНО

ЗА ПЛЪНКА:

МАРМАЛАД ОТ КАЙСИИ
ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ /ЗА ПОСТНИ КИФЛИ ПОСТЕН ШОКОЛАД/

ОЩЕ:

200 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ /ПОСТЕН ШОКОЛАД/
3 С.Л.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ СЪС ЗАХАР И МАЛКО БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ПРЕСЯТО КАКАО,ВАНИЛОВА ЗАХАР,СОЛ,ОЛИО,ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.БЕЗ ДА ВТАСВА РАЗДЕЛЕТЕ НА ТЕСТОТО НА ДВЕ ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧЕТЕ НА ТЪНКА,КРЪГЛА КОРА.НАРЕЖЕТЕ Я НА 8 ЧАСТИ.НА ВСЯКА СЛОЖЕТЕ МАРМАЛАД И МАЛКИ ПАРЧЕНЦА ШОКОЛАД.НАВИВАЙТЕ КИФЛИЧКИ.СЪЕДИНЕТЕ ДВАТА КРАЯ НА ВСЯКА КИФЛИЧКА,КАТО ПРИТИСКАТЕ ДОБРЕ ДА НЕ СЕ РАЗТВОРИ ПРИ ПЕЧЕНЕ.РЕДЕТЕ КИФЛИЧКИ В ТАВА С ХАРТИЯ.СЛОЖЕТЕ ГИ В ХЛАДНА ФУРНА И ВКЛЮЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.ОХЛАДЕТЕ КИФЛИЧКИТЕ ЛЕКО.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РАЗТОПЕТЕ ШОКОЛАД С ОЛИО.ВСЯКА КИФЛИЧКА ТОПЕТЕ В ГЛАЗУРАТА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















извор Кулинарика

1 коментар:

  1. Маята суха или прясна е? Тъй като нямам възможност да закупя прясна мая колко грама суха трябва да сложа? Хубав ден

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице