menu

неделя, 22 ноември 2015 г.

"ПИЯНА ПИТКА"





ПРОДУКТИ:

150 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
200 МЛ.БИРА
1 КУБЧЕ МАЯ /42 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ
4 С.Л.ОЛИО /ЗЕХТИН/
620 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

80 ГР.МЕКО МАСЛО
ГАЛЕТА
1 ЯЙЦЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И МАЛКО БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ОЛИО,БИРА И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО В ТОПЛА ФУРНА ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗТОЧЕТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА ТЪНКА 0,5 СМ.НАМАЖЕТЕ КОРАТА С МЕКО МАСЛО.НАРЕЖЕТЕ НА ЛЕНТИ ОТ 1 СМ.,НО НЕ ДО КРАЯ.НАВИВАТЕ НА РУЛО И ЗАВИВАТЕ ВЪВ ФОРМА НА ОХЛЮВ.
СЛОЖЕТЕ ТЕСТОТО В СЪД 22 СМ,В МОЯ СЛУЧАЙ ТЕНДЖЕРА НАМАЗАНА С МАСЛО И ПОСИПАНА С ГАЛЕТА ЗА ХРУПКАВА КОРИЧКА.ОСТАВЕТЕ ПИТКАТА НА ТОПЛО ЗА 15 МИН.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ.ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА И СЛОЖЕТЕ ПИТКАТА В ХЛАДНАТА ФУРНА.ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.
ПАЧЕНАТА ПИТКА ОСТАВЕТЕ ПОКРИТА 15 МИН.
МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ И СИРЕНЕ ЗА ПЛЪНКА!

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/












26 коментара:

  1. Поздравления, Ваня, записах си и тази рецепта , по повод и без повод ще я приготвя . Благодаря за споделената рецепта!!! :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Искам да запитам 42 гр. мая не са ли много за 620 гр. брашно, питката не превтасва ли? Едно пакетче мая от 42 гр. е за 2 кг брашно при ръчно месене. Когато правя хляб в хлебопекарна 1 пакетче ми стига за 8 хляба и брашно около 3,6 кг.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По принцип на 40 гр На се слага 1 кг брашно.

      Изтриване
    2. Аз съм написала рецептата.Вие си решете дали ще я спазите.

      Изтриване
  3. И на мен ми се струва че е много

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, искам да попитам за бирата на стайна температура ли трябва да е?

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна питка! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина става страхотна и вкусна пита.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за идеята за печенето в тенджера.Страхотни резултати поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Ваня страхотна е питката!Аз я месих с квас и също стана страхотна.Опитвам се каквото е с мая да го меся с квас и също се получава.

    ОтговорИзтриване
  9. Добър вечер,искам да попитам може ли да се замеси и втаса във хлебопекарна и само да се опече във фурна?

    ОтговорИзтриване
  10. Много е вкусна Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте,
    да попитам едно пакетче мая от 42гр. на колко пакетчета суха мая се равнява?
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  12. Стaнa страхотна питкa! Прaвя я за втори път, само че двойнa доза че сме много народ в къщи. Добавих и сиренце, стaнa невероятнa!

    ОтговорИзтриване
  13. Поздравления! Обезателно ще я пробвам!

    ОтговорИзтриване
  14. Питката стана много хубава....направих я по рецептата и се получи мека отвътре и с хрупкава коричка от вън с галетата :-)

    ОтговорИзтриване
  15. Ние българките сме страшна работа винаги търсим,, под вола теле".Жената е написала рецепта за да улесни домакинството ви а вие я заринахте с тъпи въпроси,какво толкова ви очуди относно моята или защо е без яйца- ами и памук погача и тя е без яйца и е много вкусна.Аз многократно я правя тази рецепта и е много вкусна и сполучлива и не само тази рецепта почти всички идеи съм пробвала на Ваня Джорджевич, браво на нея тя е човек отдаден на готварството.Когато реша да готвя нещо винаги първо влизам в нейната страница,че то там винаги има това което търсиш

    ОтговорИзтриване
  16. Питката е уникално вкусна! Правя я няколко пъти и всички, които са я опитвали много я харесват. Препоръчвам я горещо!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Ваня, Бог да благослови теб и твоето семейство.Ти си прекрасна кулинарка.Направих питката и стана много вкусна и пухкава.

    ОтговорИзтриване
  18. Уникална питка благодаря ти Ваня

    ОтговорИзтриване
  19. Не съм яла по-вкусна питка, хрупкава коричка и пухкава отвътре! Правя я вече няколо пъти и изчезва за секунди! Страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  20. Количеството мая е за 1кг. брашно. Даже на кубчето си пише.Намалява се процеса на втасване. И не превтасва.Ако има яйца те също съдействат за набухването на тестото.Научих го от един руски курс за работа с хлебно тесто.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице