menu
неделя, 22 ноември 2015 г.
"ПИЯНА ПИТКА"
ПРОДУКТИ:
150 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
200 МЛ.БИРА
1 КУБЧЕ МАЯ /42 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ
4 С.Л.ОЛИО /ЗЕХТИН/
620 ГР.БРАШНО
ОЩЕ:
80 ГР.МЕКО МАСЛО
ГАЛЕТА
1 ЯЙЦЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И МАЛКО БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ОЛИО,БИРА И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО В ТОПЛА ФУРНА ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗТОЧЕТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА ТЪНКА 0,5 СМ.НАМАЖЕТЕ КОРАТА С МЕКО МАСЛО.НАРЕЖЕТЕ НА ЛЕНТИ ОТ 1 СМ.,НО НЕ ДО КРАЯ.НАВИВАТЕ НА РУЛО И ЗАВИВАТЕ ВЪВ ФОРМА НА ОХЛЮВ.
СЛОЖЕТЕ ТЕСТОТО В СЪД 22 СМ,В МОЯ СЛУЧАЙ ТЕНДЖЕРА НАМАЗАНА С МАСЛО И ПОСИПАНА С ГАЛЕТА ЗА ХРУПКАВА КОРИЧКА.ОСТАВЕТЕ ПИТКАТА НА ТОПЛО ЗА 15 МИН.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ.ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА И СЛОЖЕТЕ ПИТКАТА В ХЛАДНАТА ФУРНА.ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.
ПАЧЕНАТА ПИТКА ОСТАВЕТЕ ПОКРИТА 15 МИН.
МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ И СИРЕНЕ ЗА ПЛЪНКА!
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
19/11/2014 - 0 Comments
10/11/2017 - 5 Comments
07/09/2016 - 8 Comments
Поздравления, Ваня, записах си и тази рецепта , по повод и без повод ще я приготвя . Благодаря за споделената рецепта!!! :) :) :)
ОтговорИзтриванеИскам да запитам 42 гр. мая не са ли много за 620 гр. брашно, питката не превтасва ли? Едно пакетче мая от 42 гр. е за 2 кг брашно при ръчно месене. Когато правя хляб в хлебопекарна 1 пакетче ми стига за 8 хляба и брашно около 3,6 кг.
ОтговорИзтриванеПо принцип на 40 гр На се слага 1 кг брашно.
ИзтриванеАз съм написала рецептата.Вие си решете дали ще я спазите.
ИзтриванеИ на мен ми се струва че е много
ОтговорИзтриванеЗдравейте, искам да попитам за бирата на стайна температура ли трябва да е?
ОтговорИзтриванеДа,на стайна температура.
ИзтриванеПитка без яйца???
ОтговорИзтриванеДа,какво чудно има?
ИзтриванеСтрахотна питка! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеНаистина става страхотна и вкусна пита.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята за печенето в тенджера.Страхотни резултати поздрави!
ОтговорИзтриванеВаня страхотна е питката!Аз я месих с квас и също стана страхотна.Опитвам се каквото е с мая да го меся с квас и също се получава.
ОтговорИзтриванеДобър вечер,искам да попитам може ли да се замеси и втаса във хлебопекарна и само да се опече във фурна?
ОтговорИзтриванеМного е вкусна Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеда попитам едно пакетче мая от 42гр. на колко пакетчета суха мая се равнява?
Благодаря предварително!
На едно пакетче
ИзтриванеСтaнa страхотна питкa! Прaвя я за втори път, само че двойнa доза че сме много народ в къщи. Добавих и сиренце, стaнa невероятнa!
ОтговорИзтриванеПоздравления! Обезателно ще я пробвам!
ОтговорИзтриванеПитката стана много хубава....направих я по рецептата и се получи мека отвътре и с хрупкава коричка от вън с галетата :-)
ОтговорИзтриванеНие българките сме страшна работа винаги търсим,, под вола теле".Жената е написала рецепта за да улесни домакинството ви а вие я заринахте с тъпи въпроси,какво толкова ви очуди относно моята или защо е без яйца- ами и памук погача и тя е без яйца и е много вкусна.Аз многократно я правя тази рецепта и е много вкусна и сполучлива и не само тази рецепта почти всички идеи съм пробвала на Ваня Джорджевич, браво на нея тя е човек отдаден на готварството.Когато реша да готвя нещо винаги първо влизам в нейната страница,че то там винаги има това което търсиш
ОтговорИзтриванеПитката е уникално вкусна! Правя я няколко пъти и всички, които са я опитвали много я харесват. Препоръчвам я горещо!!!
ОтговорИзтриванеВаня, Бог да благослови теб и твоето семейство.Ти си прекрасна кулинарка.Направих питката и стана много вкусна и пухкава.
ОтговорИзтриванеУникална питка благодаря ти Ваня
ОтговорИзтриванеНе съм яла по-вкусна питка, хрупкава коричка и пухкава отвътре! Правя я вече няколо пъти и изчезва за секунди! Страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеКоличеството мая е за 1кг. брашно. Даже на кубчето си пише.Намалява се процеса на втасване. И не превтасва.Ако има яйца те също съдействат за набухването на тестото.Научих го от един руски курс за работа с хлебно тесто.
ОтговорИзтриване