menu
четвъртък, 17 декември 2015 г.
БАНИЦА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ
ПОДХОДЯЩА И МНОГО ВКУСНА,ПОСТНА РЕЦЕПТА ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР!
ПРОДУКТИ:
500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА
700 ГР.КИСЕЛО ЗЕЛЕ
1 Ч.Л.ЧУБРИЦА
1 Ч.Л.ЧЕР ПИПЕР /РАВНА/
1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
СОЛ /ЗАВИСИ ОТ ЗЕЛЕТО/
300 МЛ.ВОДА
по желание половин праз
200 МЛ.ВОДА+100 МЛ.ОЛИО
ПРИГОТВЯНЕ:
НАРЕЖЕТЕ КИСЕЛО ЗЕЛЕ НА СИТНО.ЗАПЪРЖЕТЕ ГО ЛЕКО С МАЛКО ОЛИО.ДОБАВЕТЕ ЧЕР ПИПЕР ЧУБРИЦА,ЧЕРВЕН ПИПЕР.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ 300 МЛ.ВОДА.ОСТАВЕТЕ ДА КЪКРИ НА ТИХ ОГЪН 30 МИН.,ИЛИ ДО ИЗПАРЯВАНЕ НА ВОДАТА.
В ТАВА 30 СМ.ПОКРИТА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ СЛАГАМЕ ДВЕ КОРИ /ЕДНА ХОРИЗОНТАЛНО,ЕДНА ВЕРТИКАЛНО/ТАКА,ЧЕ ДА ПОКРИВАТ ДЪНОТО И СТЕНИТЕ НА ТАВАТА.ТРИ НАМАЧКАНИ КОРИ РЕДИМ ЕДНА ДО ДРУГА ТАКА,ЧЕ ДА ОБРАЗУВАТ ЕДИН РЕД КОРИ.НАПРЪСКВАМЕ ГИ ОБИЛНО СЪС СМЕС ОТ ОЛИО И ВОДА.СЛАГАМЕ ОТ ПРИГОТВЕНОТО КИСЕЛО ЗЕЛЕ И ОТНОВО ТРИ НАМАЧКАНИ КОРИ,КОЙТО ОБРАЗУВАТ РЕД И НАПРЪСКАНИ СЪС СМЕС ВОДА И ОЛИО.ОТНОВО ПРИГОТВЕНОТО ЗЕЛЕ И ТАКА ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА КОРИТЕ.ЗАВЪРШВАТЕ С РЕД КОРИ НАПРЪСКАНИ ОБИЛНО С ВОДА И ОЛИО И ПРИХЛУПВАТЕ С КОРИТЕ,КОЙТО ИЗЛИЗАТ ИЗВЪН ТАВАТА.ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА.ГОТОВАТА БАНИЦА СЕ ИЗВАЖДА И СЕ ОБРЪЩА В ДРУГА ТАВА,ЗА ДА СЕ ЗАПЕЧЕ И ОТ ДРУГАТА СТРАНА/НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО/.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
АВТОРСКА РЕЦЕПТА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 31/07/2019 - 2 Comments
- 28/06/2022 - 3 Comments
- 06/09/2014 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар