menu
петък, 4 декември 2015 г.
КОШНИЧКИ С ОРЕХОВА ПЛЪНКА
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
280 ГР.БРАШНО
2 С.Л.ПУДРА ЗАХАР
1 ЯЙЦЕ
150 ГР.МАСЛО ОТ ХЛАДИЛНИКА
1 С.Л.ХЛАДНА ВОДА
ЗА ПЛЪНКА:
180 ГР.СМЛЕНИ ОРЕХИ /лешници,бадеми/
2 ЯЙЦА
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР
КОРАТА НА 1 ЛИМОН
100 ГР.ЗАХАР
80 ГР.МАСЛО /МЕКО/
ОЩЕ:
ПУДРА ЗАХАР
ПРИГОТВЯНЕ:
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ЯЙЦЕ,ПУДРА ЗАХАР,ВОДА И МАСЛО НАРЯЗАНО НА КУБЧЕТА.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 30 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАПРАВЕТЕ ПЛЪНКАТА.
РАЗБИЙТЕ ЛЕКО ЯЙЦА,ЗАХАР,ВАНИЛОВА ЗАХАР,КОРАТА НА ЛИМОН.ДОБАВЕТЕ ОРЕХИ И МЕКО МАСЛО.РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕРДО СЪЕДИНЯВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ.
РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО НА ТЪНКА КОРА 3-4 ММ/АКО ЛЕПИ ПОМАГАЙТЕ СИ С БРАШНО/.ВАДЕТЕ КРЪГЛИ ФОРМИ С ЧАША 6 СМ.ИЗРЯЗАНИТЕ КРЪГЧЕТА ТЕСТО СЛАГАЙТЕ В ХАРТИЕНИ ФОРМИ ЗА МЪФИНИ /ОТ НАЙ-МАЛКИТЕ/.МОЖЕ ДА ПРИТИСКАТЕ ТЕСТОТО С МАЛКА ЧАШКА ИЛИ ПРОСТО С ПРЪСТИ ДА ОФОРМИТЕ ТЕСТОТО ДА "ЛЕГНЕ" В ХАРТИЕНА ФОРМА.РЕДЕТЕ ГИ В ТАВА.ВЪВ ВСЯКА КОШНИЧКА СЛАГАЙТЕ ПО 1 Ч.Л.ОТ ПЛЪНКАТА.ВЕДНАГА ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 15 МИН.ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ БЕЛИ.ОЩЕ ТОПЛИ ПОСИПЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.МОЖЕ ДА ГИ ОСТАВИТЕ В ХАРТИЕНИТЕ ФОРМИ ИЛИ ДА ГИ ИЗВАДИТЕ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/02/2016 - 0 Comments
21/01/2015 - 1 Comments
19/12/2020 - 0 Comments
Уникални са.И съм сигурна,върховни на вкус с този орехов пълнеж.Ще ги пробвам :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря.
ИзтриванеКолко броя излизат от тази доза?
ОтговорИзтриванеНе съм обърнала внимание,но над 30 бр.
ИзтриванеВаня какви формички ползваш за печенето не мога да разбера от снимките
ОтговорИзтриванеПолзвала съм от най-малките хартиени форми за мъфини.
ИзтриванеОколо 45 бр. излязоха. Аз имах от формите за бонбони. Дано станат. Нещо тънки ми се виждат.Сега се пекат.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ваня!
Преди около седмица ме почерпиха с подобни сладки. Бяха много вкусни! Има малка разлика в плънката и след изпичането отгоре са залети с шоколад и е залепена орехова ядка.
ОтговорИзтриване