menu

вторник, 15 декември 2015 г.

ЦЕЛУВКИ



Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"




ПРОДУКТИ:

3 БЕЛТЪКА
210 ГР.ЗАХАР

ОЩЕ:

100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
2 С.Л.ОЛИО
СМЛЕНИ ОРЕХИ

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ НА ПЯНА БЕЛТЪЦИТЕ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ ЗАХАРТА.РАЗБИВАТЕ  ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДО РАЗТОПЯВАНЕ НА ЗАХАРТА.СЪС СЛАДКАРСКИ ШПРИЦ ПРАВЕТЕ ЦЕЛУВКИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.
ПЕЧЕТЕ ОКОЛО 2 ЧАСА НА 100 ГРАДУСА,КАТО ПОДПРЕТЕ ВРАТАТА НА ФУРНАТА С ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА.
ГОТОВИТЕ ЦЕЛУВКИ ТОПЕТЕ В РАЗТОПЕН ШОКОЛАД С ОЛИО И ОВАЛВАТЕ В СМЛЕНИ ОРЕХИ ИЛИ ДРУГИ ЯДКИ ПО ВАШ ИЗБОР.

Ако увеличите белтъците,на всеки белтък в повече отива 70 гр.захар!

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/









авторска рецепта

8 коментара:

  1. Какво ще рече да подпрем вратата на фурната? Моля за отговор че утре мисля да ги направя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Подпира се вратата на фурната с лъжица/да е леко открехната/.

      Изтриване
  2. Здравейте! Рецептите ви са чудесни! Аз слагам мъничко светъл оцет на целувките. Така вътре се получава нещо като дъвчица. Благодаря за това , че споделяте опита си. Приятни и весели празници. Савка Борисова съм.

    ОтговорИзтриване
  3. колко оцет слагате, тъй като и аз харесвам вътре да са като дъвка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В рецептата няма оцет, а за да станат, като дъвка, зависи само от печенето.

      Изтриване
  4. Здравейте, може ли да се пекат на по-малко от 100 градуса/ примерно 50-60/ с обдухване без да е отворена вратата на фурната.Не съм правила целувки от близо 20 години, но жената, която преди много години ме учеше как да ги правя ми казваше, че целувките трябва да съхнат, а не да се пекат. Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице