menu
!doctype>
петък, 1 януари 2016 г.
ПОНИЧКИ,КАТО ОТ ПЕКАРНА!
И ПЕКАРИТЕ ЩЕ ВИ ЗАВИДЯТ!
ПРОДУКТИ:
400 МЛ.ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО
1 КУБЧЕ ПРЯСНА МАЯ /42 ГР./
1 С.Л.ЗАХАР
КОРАТА НА ЛИМОН ИЛИ ВАНИЛОВА ЗАХАР
2 ЯЙЦА
50 МЛ.ОЛИО
700 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ!/
1 Ч.Л.СОЛ
ОЩЕ:
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В 400 МЛ.ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ И ЗАХАР,ЛИМОНОВА КОРА.БЕЗ ДА ШУПВА ДОБАВЕТЕ 350 ГР.ОТ БРАШНОТО.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ГЪСТА КАША.ДОБАВЕТЕ 2 ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,50 МЛ.ОЛИО И ОТНОВО РАЗБЪРКАЙТЕ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ И ОСТАНАЛОТО БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ.ПОЛУЧАВА СЕ МЕКО,ЛЕПКАВО ТЕСТО.ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ!МЕСЕТЕ ТЕСТОТО САМО В СЪДА,НЕ ВАДЕТЕ НА ПЛОТА.СЛОЖЕТЕ В ТОПЛА ФУРНА ЗА 30 МИН.
БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ ТЕСТОТО РАЗТОЧВАТЕ КОРА 1 СМ.РЕЖЕТЕ ФОРМИ С ЧАША.РЕДЕТЕ ГИ В/У ХАРТИЯ ПОРЪСЕНА С БРАШНО.ПОКРИЙТЕ И ОСТАВЕТЕ ЗА 20 МИН.ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЗАГРЕЙТЕ ОЛИО НА БАВЕН ОГЪН.ПУСКАЙТЕ ПОНИЧКИТЕ В ОЛИОТО ОТ СТРАНАТА,КОЯТО Е БИЛА НА ГОРЕ.ПЪРЖЕТЕ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.ГОТОВИТЕ ПОНИЧКИ ВАДЕТЕ НА КУХНЕНСКА ХАРТИЯ.ОЩЕ ТОПЛИ ПОРЪСЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР-КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Честита Нова Година! Много здраве и късмет!
ОтговорИзтриванеЧестита Нова година и на вас.
ИзтриванеИскам да попитам в кой момент се слага сладкото? Благодаря!
ОтговорИзтриванеСлед пържене.
ИзтриванеМоже ли да се напълнят с шоколад, с помощта на пош? А ще се изпълнят ли целите, защото видях, че има малко място, другото е тестено, ще може ли да се притисне от шоколада?
ОтговорИзтриванеДа, може да се напълнят с пош. Може да сложите плънка по желание и желаното количество, разбира се.
ИзтриванеЗдравейте дали е възможно да се изпекът вместо да се пържат
ОтговорИзтриванеНе мога да Ви кажа, не съм пробвала. По принцип тези понички не стават мазни след пържене.
ИзтриванеВаня, благодаря за страхотната рецепта! Получиха се много мекички и супер вкусни. Имам само въпрос към теб, ако желаеш да ми отговориш... Толкова се надуха, че бяха само с коричка и почти нямаха тесто. Колко дебели ги разточваш? Ако са по-дебели няма ли да останат сурови вътре?
ОтговорИзтриванеРазточват се на 1 см.
ИзтриванеЗдравейте! Поничките станаха страхотни,точно като вашите на снимката,много съм доволна и благодаря за страхотната рецепта! Имам въпрос - дали мога да намаля всички продукти на половина за половин доза,защото от 1 ми се получиха 20 и са твърде много за двама?И дали ще се получи същия резултат :)
ОтговорИзтриванеРазбира се, че може. Поздрав.
ИзтриванеСтрахотни са!!! Гледам ги от много време, но чак снощи се престраших да ги направя. Великолепни и на вид, и на вкус. Благодаря, Ваня!
ОтговорИзтриванеС уважение: Ива
Благодаря ти Ваня, станаха великолепни.
ОтговорИзтриванеПървата поничка се наду,а другите не ,защо така се получи? И за какво друго мога да го ползвам това тесто,става ли за мекици?
ОтговорИзтриванеЧудесни са ,меки с хрупкава коричка !Благодаря за точната рецепта :) !
ОтговорИзтриванеЗдравейте маята може ли да се замени със суха и ако да какво е количеството
ОтговорИзтриванеBihte li obqsnili kak se slaga palneza. Blagodarq
ОтговорИзтриванеВаня, благодаря !
ОтговорИзтриване