menu
!doctype>
сряда, 30 декември 2015 г.
ЧУДО С ЕДНО ЯЙЦЕ
Ще ви се стори обикновено с пудинг,но е ммммм,мляц!
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА-ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ.
1 ЯЙЦЕ
160 ГР.ЗАХАР
100 МЛ.ОЛИО
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
140 ГР.БРАШНО
1 /2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
70 ГР.СМЛЕНИ ОРЕХИ
ЗА КРЕМА:
3 ПУДИНГА ВАНИЛИЯ /ВСЯКО ПАКЕТЧЕ 37 ГР./
8 С.Л.ЗАХАР
900 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР
100 ГР.МЕКО МАСЛО
ЗА ДЕКОРАЦИЯ:
СМЛЕНИ ОРЕХИ
МЛЕЧЕН ШОКОЛАД
ЯГОДИ
И ДР.
ПРИГОТВЯНЕ:
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦЕ СЪС ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА В СЛЕДНИЯ РЕД:ОЛИО,ПРЯСНО МЛЯКО,СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР,СМЛЕНИ ОРЕХИ.СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕРА.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ./АКО ФОРМАТА ЛЕПИ НАМАЖЕТЕ С ОЛИО И ПОСИПЕТЕ С БРАШНО/.ПЕЧЕТЕ БЛАТА В ЗАГРЯНА ФУРНА.ГОТОВИЯ БЛАТА ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА БЕЗ ДА ГО ВАДИТЕ ОТ ФОРМАТА.
СЛЕД КАТО СЛОЖИТЕ БЛАТА ДА СЕ ПЕЧЕ,НАПРАВЕТЕ КРЕМА:СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА 700 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО.В ОСТАНАЛИТЕ 200 МЛ.РАЗТВОРЕТЕ 3 ПАКЕТЧЕТА ПУДИНГ,ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.СЛЕД ЗАВИРАНЕ НА МЛЯКОТО ДОБАВЕТЕ ПУДИНГА И БЪРКАЙТЕ ДО ЗАВИРАНЕ НА КРЕМА.ВЕДНАГА СЛЕД ЗАВИРАНЕ МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА!ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА,КАТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ РАЗБЪРКВАТЕ ДА НЕ ХВАНЕ КОРИЧКА.
РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО И ДОБАВЕТЕ КРЕМА.РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕР ДО ОБРАЗУВАНЕ НА ХУБАВ,ГЛАДЪК КРЕМ.СИПЕТЕ ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ В/У БЛАТА ВЪВ ФОРМАТА.ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ ЗА 2 ЧАСА В ХЛАДИЛНИК.МАХНЕТЕ РИНГА НА ФОРМАТА. ДЕКОРИРАЙТЕ ПО ВАШ ВКУС.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Извор Кулинарика с промени от моя страна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасна торта,само не можах да разбера топлият крем върху топлия блат ли се изсипва.И дали се сиропира блатът.
ОтговорИзтриванеБез да изземвам функциите на Ваня...В рецептата е написано ,че блатът се оставя да изстине във формата!И сопред мен не се сиропира!Кремът е достатъчен,а и това е блат с малко брашно и орехи...-съставките му говорят,че е достатъчно сочен!
ИзтриванеТочно така.
ИзтриванеБез сироп би била суха,струвами се..
ОтговорИзтриванеМоже ли да попитам какъв е този пудинг Ванилия,защото никъде не намерих такъв грамаж?
ОтговорИзтриванеФормата ми е 26см, ще стане ли пак рецептата или да сменям пропорциите?
ОтговорИзтриванеЩе стане,но малко по нисък.
Изтриванене може ле да се копира
ОтговорИзтриванеНе,не може.
ИзтриванеМоже рецептите да са сполучливи, но с това заключване губите голяма част от аудиторията.
ИзтриванеИ аз мисля същото.В 21 век ще пишем с молив в тефтече.Ако някой иска да краде рецепти, знае как да го направи.
ИзтриванеВ 21 век, нито се копира, нито се пише в тефтерчета. Така, че е време да се научи как се съхраняват линкове.
ИзтриванеЗатова не влизам тук. Не ме кефи да си правя архив от рецепти с линкове.
ИзтриванеАми не влизай. Сега защо сте влезли, че и коментар оставяте.
ИзтриванеЗдравейте! Великолепна торта :) Искам да попитам само колко време приблизително се пече блатът? Може би 20- 25 мин.? Благодаря предварително :)
ОтговорИзтриванеНе съм засичала,но горе долу толкова.
ИзтриванеА украсата от ягоди с какво мога да я заменя
ОтговорИзтриванеМоже да замените с декорация по ваш вкус.
ИзтриванеЗдравейте Ваня,благодаря за прекрасните рецепти..правих доста от тях и всичко е много сполучливо.Днес направих тортата,но не успях да намеря как се правят шоколадовите спирали)моля да ме упътите къде да погледна как се правят.Още веднъж благодаря!
ОтговорИзтриванеПравят се с белачката за картофи.
ИзтриванеДобавих и снимки,може да погледнете.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ваня от сърце!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ваня, не можах да преценя до колко трябва да е изстинал крема за да се меси маслото. Благодаря предварително!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,какъв пудинг ползваш ти Ваня,защото аз взех такъв,който се разтваря всеки в по 500 мл.пр.мляко,да не сгреша нещо?
ОтговорИзтриванеВодете се по рецептата,не по описанието на пакетчето.
Изтриванемного е вкусна , често си я приготвяме в къщи ,и вместо пудинг слагам яѝчен крем и сметана ... просто става още по вкусна .
ОтговорИзтриванеСлед постовете които прочетох ,мисля че е много вкусна тази торта !Още утре ще пробвам ,дано да се справя!
ОтговорИзтриванеМного е лека тортата.Супер😉
ОтговорИзтриванеНие не можем да използваме захар. С мед дали ще стане блатът?
ОтговорИзтриванеБраво, Ванче още след първата рецепта, която видях при теб се влюбих в теб! ☺☻♫
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата! Сладкишът Ви обра овациите от немци и сега ще ми се наложи да превеждам рецептата на немски, защото бяха много впечатлени.
ОтговорИзтриванеПрестраших се да пробвам тортата и съм възхитена както и съпруга ми голямо благодаря Ваня! (да добавя, че една след друга правя и тестените-милинки, хляб.... всеки път са вълшебни)
ОтговорИзтриванеПрестраших се да пробвам тортата и съм възхитена както и съпруга ми голямо благодаря Ваня! (да добавя, че една след друга правя и тестените-милинки, хляб.... всеки път са вълшебни)
ОтговорИзтриванеАко не сложа орехи, колко още брашно да добавя? И ще се получи ли?
ОтговорИзтриванеПрекрасно и вкусно изглежда тази торта. Ваня, мислите ли че ще се получи ако я направя не с пшенично, а с оризово брашно - това заради глутенова непоносимост?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Рецептата изглежда много вкусна. Позволете ми да направя критика към сайта - трудно се четат рецептите на шарен фон и с бели букви. Иначе снимките в процеса на приготвянето са супер! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Вчера направих сладкиша за гости,всички много го харесаха.Благодаря,за това че споделяте рецептите си.За хора като мен,които не са изявени кулинари,това е голяма помощ.Всичко,което съм правила от тоя блог ми се получава чудесно.Благодаря още веднъж!Поздрави!
ОтговорИзтриванеUnikalna torta.Veche e lubima v moeto semeistvo
ОтговорИзтриванеИ на мен ми изглежда вкусна по рецептата,някой пробвал ли е като сиропира.
ОтговорИзтриванеСигурни ли сте че формата е 20 см.
ОтговорИзтриванеРазбира се, че съм сигурна.
Изтриване