menu
събота, 16 януари 2016 г.
БАНИЦА
С ЕФЕКТ НА ДОМАШНО ТОЧЕНА БАНИЦА!
ПРОДУКТИ:
500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА
4 ЯЙЦА
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ /РАВНА/
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
100 МЛ.ОЛИО
170 ГР.БРАШНО
500 ГР.СИРЕНЕ
100 ГР.МАСЛО
ПРИГОТВЯНЕ:
В КИСЕЛО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ СОДА,БАКПУЛВЕР И ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.ДОБАВЕТЕ ЯЙЦА,ОЛИО И БРАШНО.РАЗБЪРКАЙТЕ.
РАЗТОПЕТЕ МАСЛО.
ЕДНА КОРА СЕ НАМАЗВА С 1 С.Л.МАСЛО И 2 С.Л ОТ СМЕСТА С КИСЕЛО МЛЯКО.В/У НЕЯ СЕ СЛАГА ВТОРА КОРА.И ТЯ СЕ НАМАЗВА С 1 С.Л.РАЗТОПЕНО МАСЛО И 2 С.Л.ОТ СМЕСТА С КИСЕЛО МЛЯКО.ПО ЦЯЛАТА КОРА СЕ РЪСИ НАТРОШЕНО СИРЕНЕ И СЕ ЗАВИВА НА РУЛО ОТ КЪСАТА СТРАНА.РЕДИ СЕ В ТАВА 28 СМ.С ХАРТИЯ,КАТО СЕ ЗАПОЧВА ОТ СРЕДАТА ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ.ПО СЪЩИЯ НАЧИН СЕ ПРАВЯТ И ОСТАНАЛИТЕ КОРИ.В/У БАНИЦАТА СЕ СЛАГАТ ПАРЧЕНЦА МАСЛО /ИЛИ РАЗТОПЕНО МАСЛО/ И СЕ ПЕЧЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 200 ГРАДУСА.ГОТОВАТА БАНИЦА СЕ НАПРЪСКВА С ХЛАДНА ВОДА И СЕ ПОКРИВА С КЪРПА ЗА 10 МИН.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com
ИЗВОР БГ-МАМА /БЕРТА/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
10/06/2015 - 0 Comments
03/08/2015 - 5 Comments
01/11/2015 - 7 Comments
Изкусителна е!!!
ОтговорИзтриванеДобра вечер ,Ваня.
ОтговорИзтриванеПравя баницата втори път.
Всички я харесват.
Аз все нещо не съм доволна.
Отдолу остава като варена,вътре също.Опитах на 180^ няма разлика.
Пека в тава 30см без с.хартия .
Живея в България от 6г.Така бих желала да стане като тази на вашата снимка. Ако имате идея къде греша,приемам съвети.
Не мога да си обясня, защо така Ви се получава. Може би фурната не пече както трябва от долу. Успех
ИзтриванеПробвайте да печете само от долу до пълното и изпичане. Аз така я пека и става чудесна.
ИзтриванеЗдравейте,Ваня,ако остане от сместа слагате ли я отгоре на баницата?
ИзтриванеВаня,ти си злато
ОтговорИзтриванеТова е баница на годината
Изпече се отгоре, отдолу, отвътре, отвън...Думи нямам
Сочна и крехка
Ваня, здравей! Искам да попитам дали тази баница ще стане с по- дебели Одрински кори? Благодаря!
ОтговорИзтриванеУникална!Много благодарим!
ОтговорИзтриванеНевероятна! Днес я направих и е наистина вкусна, благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного хубава и вкусна баница се получи.
ОтговорИзтриванеВанче,нямам думи........за пореден път се възхищавам от рецептите ти....вече се сдобих и с книжката ти💋
ОтговорИзтриванеВаня, здравей! Цялата баница от 4 рула само ли се състои? Чудя се, за да преценя колко дебели листи да купя, тъй като различните марки съдържат различен брой листи, а са все 500 гр. (живея извън България). Благодаря ти за отговора!
ОтговорИзтриванеОще сега отивам за продукти и ще пробвам.Преди време правих подобна баница, но вместо сместа с киселото мляко, аз обърквах маьонеза и кисело мляко в равни количества и пак по същият начин.Това е идея, за да не купувам маьонезата с химията.
ОтговорИзтриванеИ аз искам да знам марката кори,която ползвате :)
ОтговорИзтриванеФамилия.
ИзтриванеМного хубава рецепта за баница, стана ми любима. Благодаря! :) Валентина Петкова
ОтговорИзтриванеСтрахотна баница благодаря за тази невероятна рецепта!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,всички кори ли се използват,чудя се понеже виждам само 4 рула?!
ОтговорИзтриванеНай-вкусната баница !
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Хареса ми рецептата Ви и искам да попитам в тавата от 28см всички кори ли слагате? Б
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Благодаря за тази рецепта и за всички други прекрасни идеи, с които да разнообразим менюто си! Баницата стана чудесна!
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусна баница стана! Благодаря за рецептата!!!!
ОтговорИзтриване