menu

вторник, 19 януари 2016 г.

ЛОКУМКИ





ПРОДУКТИ:

250 ГР.БРАШНО
50 ГР.ПУДРА ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
60 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
150 ГР.МЕКО МАСЛО

ОЩЕ:

ЛОКУМ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ПУДРА ЗАХАР,ВАНИЛОВА ЗАХАР,БАКПУЛВЕР,КИСЕЛО МЛЯКО,МЕКО МАСЛО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ 30 МИН.В ХЛАДИЛНИК.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА ДВЕ ЧАСТИ И ВСЯКО РАЗТОЧЕТЕ В ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 2-3 ММ.НАРЕЖЕТЕ Я НА ЛЕНТИ 3 СМ.ВСЯКО ПАРЧЕ ЛОКУМ УВИВАТЕ 2 ИЛИ 3 ПЪТИ С ЛЕНТИТЕ ТЕСТО.РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА.ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ БЕЛИ!ОЩЕ ТОПЛИ ПОСИПЕТЕ С ОСТАНАЛАТА ПУДРА ЗАХАР ОТ ОПАКОВКИТЕ С ЛОКУМ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com
















19 коментара:

  1. Колко кутии локум са необходими?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 2 кутии и 4 парченца от третата,като грамаж не съм обърнала внимание а хвърлих опаковките.

      Изтриване
  2. Как не се е разтекъл локума?

    ОтговорИзтриване
  3. Уникални! Как е възможно едни от обикновени локумки да направиш шедьовър !? Страхотна си , Ваня!

    ОтговорИзтриване
  4. Преди малко ги направих тия локумки и половината свършиха,Страхотни са!Като изядеш една и веднага те дърпа да лапнеш и втора.

    ОтговорИзтриване
  5. Станаха страхотни!
    Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  6. В първия момент си помислих, че има нещо нередно, в рецептата няма яйца. Но те са просто перфектни :)

    ОтговорИзтриване
  7. Рецептата е страхотна, станаха невероятни.Никога не съм правила такива локумки.Единствено, което промених е че разтворих бакпулвера в малко фанта, около 10-15мл. Благодаря, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  8. Парченцата локум цели ли са или ги режете?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Току що ги правя! Може и да ги среже тема дължина , но цели по се усещат. Уникални стават, много точна рецепта.

      Изтриване
  9. Благодаря за поредната чудесна рецепта! Може ли част от маслото да се замено с мас?

    ОтговорИзтриване
  10. За втори път ги правя,направо са вълшебни😃👍,не знам дали ще издържат до довечера!

    ОтговорИзтриване
  11. Ваня сега ги направих уникални са !Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  12. Даниела Петкова12 април 2023 г. в 6:42

    Отличен вкус. Откакто направих локумки по тази рецепта, правя само по нея. Никога една доза не стига. Правя поне две. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице