menu
петък, 22 януари 2016 г.
КЕКС "ЧЕРВЕНО КАДИФЕ"
ПРОДУКТИ:
250 ГР.БРАШНО
200 ГР.ПУДРА ЗАХАР
100 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ
1 Ч.Л.СОЛ
3 С.Л.КАКАО
1 ВАНИЛИЯ
2 ЯЙЦА
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО+1 С.Л.ОЦЕТ
ЧЕРВЕНА ХРАНИТЕЛНА БОЯ
ЗА КРЕМ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГОТОВИТЕ КРЕМОВЕ НА Д-Р ЙОТКЕР
ГАНАШ:
50 МЛ.СМЕТАНА
50 ГР.БЯЛ ШОКОЛАД
ПРИГОТВЯНЕ:
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
В СЪД СМЕСЕТЕ БРАШНО,ПУДРА ЗАХАР,СОЛ,КАКАО,ВАНИЛИЯ.
В ДРУГ СЪД С БЪРКАЛКА РАЗБИЙТЕ ЯЙЦА.ДОБАВЕТЕ ОЛИО,СМЕСЕНО ПРЯСНО МЛЯКО С ОЦЕТ И ЧЕРВЕНА ХРАНИТЕЛНА БОЯ /АЗ ИЗПОЛЗВАХ ОКОЛО 3 С.Л.,НО ТОВА ЗАВИСИ КАКВА БОЯ ПОЛЗВАТЕ.ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИТЕ НАСИТЕНО ЧЕРВЕН ЦВЯТ/.РАЗБЪРКАЙТЕ И КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ СУХИТЕ СЪСТАВКИ.РАЗБЪРКАЙТЕ И СИПЕТЕ СМЕСТА ВЪВ ФОРМА ЗА КЕКС,НАМАЗАНА С ОЛИО И ПОСИПАНА С БРАШНО.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ДО ГОТОВНОСТ.
ОХЛАДЕТЕ КЕКСА ВЪВ ФОРМАТА.ОБЪРНЕТЕ В/У ПОДНОС И РАЗРЕЖЕТЕ КЕКСА НА ТРИ.
СГЛОБЕТЕ КЕКСА С ПРИГОТВЕНИЯ КРЕМ ПО ВАШ ВКУС.ЗАЛЕЙТЕ КЕКСА С ГАНАШ ОТ СМЕТАНА И ШОКОЛАД.
КЕКСА Е МНОГО СОЧЕН МОЖЕ ДА СЕ ХАПВА ВЕДНАГА.
КЕКСА В ОРИГИНАЛНАТА РЕЦЕПТА МИ СЕ СТОРИ МНОГО ТЕЖЪК,ЗАТОВА ГО ЗАМЕНИХ С ГОТОВ КРЕМ НА Д-Р ЙОТКЕР,КОЙТО СЕ РАЗБИВА С ПРЯСНО МЛЯКО.
http://birdonacake.blogspot.co.at/2011/12/red-velvet-bundt-cake.html
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com
ВЕЧЕРНАТА СВЕТЛИНА СЕ ОТРАЗИ И НА СНИМКИТЕ МИ.НЯМА И Ч ОТ ЧЕРВЕНО,НО ПЪК ВКУСА Е ФЕНОМЕНАЛЕН!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
16/09/2014 - 0 Comments
14/05/2016 - 2 Comments
02/01/2016 - 7 Comments
Ванче мила....за колко време трябва да се пече чевеното кадифе душко....Благодаря предварително��☺
ОтговорИзтриванеНа мен ми отне около 30 мин,но все пак индивидуално за всяка фурна.
ИзтриванеМерси душко😊☺...
ОтговорИзтриванездравейте в началото в описанието има сода бикарбонат ,но след това обясненията стъпка по стъпка сте пропуснали да я напишите и така може някой да я пропусне...
ОтговорИзтриване