menu

събота, 30 януари 2016 г.

ВЪРТЯНА МАКЕДОНСКА ПИТА СЪС СИРЕНЕ





ПРОДУКТИ:

900-950 ГР.БРАШНО
400 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 КУБЧЕ МАЯ-42 ГР.
2 Ч.Л.ЗАХАР
2 Ч.Л.СОЛ
80 МЛ.ОЛИО
2 БЕЛТЪКА /ЖЪЛТЪЦИТЕ ЗА НАМАЗВАНЕ/
1 ЯЙЦЕ

ОЩЕ:

150 МЛ.ОЛИО
300 ГР.СИРЕНЕ
50 ГР.МАСЛО
СУСАМ
1 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО

ПРИГОТВЯНЕ:

В 200 МЛ.ОТ ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ОСТАНАЛИТЕ 200 МЛ.ТОПЛА ВОДА ДОБАВЕТЕ,СОЛ,ОЛИО,ЯЙЦЕ,БЕЛТЪЦИ,ШУПНАЛАТА МАЯ.С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА БРАШНО ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО 30 МИН.ПОКРИТО.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ В ТАВА 32 ИЛИ 34 СМ./НЕ ПО-МАЛКА/НАЛЕЙТЕ 150 МЛ.ОЛИО.
В СЪД НАТРОШЕТЕ 300 ГР.СИРЕНЕ.
БЕЗ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ БРАШНО И БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ ТЕСТОТО НАПРАВЕТЕ ЕДИН ГОЛЯМ ФИТИЛ.РАЗДЕЛЕТЕ НА 8 ПАРЧЕТА.ВСЯКО ПАРЧЕ ТЕСТО ПРАВИТЕ НА ДЪЛЪГ ФИТИЛ ЕДИН ПРЪСТ ДЕБЕЛ.С ПЪРВИЯ НАПРАВЕН ФИТИЛ ЗАПОЧВАТЕ ДА НАВИВАТЕ ОТ СРЕДАТА НА ТАВАТА ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ,КАТО ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯТЕ СИРЕНЕ В ТАВАТА И СЕ СТРЕМИТЕ ДА ГО ЗАХВАЩАТЕ М/У НАВИВАНИЯТА.ПО СЪЩИ НАЧИН ПРАВИТЕ ОСТАНАЛИТЕ ФИТИЛИ И ГИ ВЪРТИТЕ В ТАВАТА ЕДИН СЛЕД ДРУГ,КАТО ВМЪКВАТЕ И СИРЕНЕ М/У ТЯХ.НАВИТАТА ПИТА ОСТАВЕТЕ 20 МИН.ПОКРИТА.ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА ДА СЕ ЗАГРЯВА НА 200 ГРАДУСА.НАМАЖЕТЕ ПИТАТА С РАЗБИТИ ЖЪЛТЪЦИ С 1 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО.ПОРЪСЕТЕ СЪС СУСАМ И НАРЕДЕТЕ ОТ ГОРЕ ПАРЧЕТА МАСЛО.ПЕЧЕМ  ДО ГОТОВНОСТ В ЗАГРЯНА ФУРНА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com
































ИЗВОР КУЛИНАРИКА

2 коментара:

Zu-zu погачице