menu
неделя, 10 януари 2016 г.
ЛЕСЕН ХЛЯБ БЕЗ МЕСЕНЕ
ПРОДУКТИ:
550 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
2 Ч.Л.СОЛ
650-750 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ/
ПРИГОТВЯНЕ:
В 100 МЛ.ОТ ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ СУХА МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.
В ОСТАНАЛОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ШУПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯЙТЕ ВОДАТА ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МНОГО МЕКО,ЛЕПКАВО ТЕСТО.МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ И СПИРАЛНИТЕ ПРИСТАВКИ НА МИКСЕРА.ИЗВАДЕТЕ ТЕСТОТО НА ПЛОТ С БРАШНО.ПОСИПЕТЕ СЪДА С БРАШНО,ВЪРНЕТЕ ТЕСТОТО ВЪТРЕ,ПОСИПЕТЕ И НЕГО С БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ОКОЛО ЕДИН ЧАС НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ПОСИПЕТЕ ЛИСТ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ С БРАШНО.ИЗСИПЕТЕ ТЕСТОТО В/У ХАРТИЯТА И ОФОРМЕТЕ ЖЕЛАНАТА ОТ ВАС ФОРМА.НАПРАВЕТЕ И РАЗРЕЗИ С ОСТЪР НОЖ,НА НЯКОЛКО МЕСТА.СЛОЖЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 250 ГРАДУСА,В КОЯТО СТЕ СЛОЖИЛИ СЪД С ВОДА.ПЕЧЕТЕ ТАКА ОКОЛО 15 МИН.,ЗАЕДНО С ВОДАТА ВЪВ ФУРНАТА.СЛЕД ТОВА ИЗВАДЕТЕ ВОДАТА И ДОПЕЧЕТЕ ХЛЯБА ДО ХРУПКАВА КОРИЧКА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В НАЙ-ВКУСНАТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com
ИЗВОР -ЗОРИЦА ПАВЛОВИЧ
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 22/04/2015 - 6 Comments
- 07/06/2020 - 0 Comments
- 22/08/2014 - 1 Comments
Дали ще се получи с пълнозърнесто брашно!
ОтговорИзтриванеИ мен това ме интересува за пълнозърнестото брашно.
ОтговорИзтриванеДа,може да замесите и с това брашно.
ИзтриванеАко бялото брашно се замени с пълнозърнесто, не трябва ли да се увеличи количеството на водата?
ОтговорИзтриванеМоята фурна е с вентилатор. Това ли е причината да ми спада хляба?
ОтговорИзтриване