menu

неделя, 10 януари 2016 г.

ЛЕСЕН ХЛЯБ БЕЗ МЕСЕНЕ





ПРОДУКТИ:

550 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
2 Ч.Л.СОЛ
650-750 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ/

ПРИГОТВЯНЕ:

В 100 МЛ.ОТ ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ СУХА МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.
В ОСТАНАЛОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ШУПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯЙТЕ ВОДАТА ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МНОГО МЕКО,ЛЕПКАВО ТЕСТО.МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ И СПИРАЛНИТЕ ПРИСТАВКИ НА МИКСЕРА.ИЗВАДЕТЕ ТЕСТОТО НА ПЛОТ С БРАШНО.ПОСИПЕТЕ СЪДА С БРАШНО,ВЪРНЕТЕ ТЕСТОТО ВЪТРЕ,ПОСИПЕТЕ И НЕГО С БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ОКОЛО ЕДИН ЧАС НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ПОСИПЕТЕ ЛИСТ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ С БРАШНО.ИЗСИПЕТЕ ТЕСТОТО В/У ХАРТИЯТА И ОФОРМЕТЕ ЖЕЛАНАТА ОТ ВАС ФОРМА.НАПРАВЕТЕ И РАЗРЕЗИ С ОСТЪР НОЖ,НА НЯКОЛКО МЕСТА.СЛОЖЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 250 ГРАДУСА,В КОЯТО СТЕ СЛОЖИЛИ СЪД С ВОДА.ПЕЧЕТЕ ТАКА ОКОЛО 15 МИН.,ЗАЕДНО С ВОДАТА ВЪВ ФУРНАТА.СЛЕД ТОВА ИЗВАДЕТЕ ВОДАТА И ДОПЕЧЕТЕ ХЛЯБА ДО ХРУПКАВА КОРИЧКА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В НАЙ-ВКУСНАТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com































ИЗВОР -ЗОРИЦА ПАВЛОВИЧ

5 коментара:

  1. Дали ще се получи с пълнозърнесто брашно!

    ОтговорИзтриване
  2. И мен това ме интересува за пълнозърнестото брашно.

    ОтговорИзтриване
  3. Ако бялото брашно се замени с пълнозърнесто, не трябва ли да се увеличи количеството на водата?

    ОтговорИзтриване
  4. Стоянка Петковска7 януари 2017 г. в 12:52

    Моята фурна е с вентилатор. Това ли е причината да ми спада хляба?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице