menu

понеделник, 4 януари 2016 г.

БЪРЗИ КРОАСАНИ




ПРОДУКТИ:

2 ЯЙЦА
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
500 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

125 ГР.МЕКО МАСЛО
ПЛЪНКА ПО ЖЕЛАНИЕ
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В 400 ГР.ОТ БРАШНОТО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЗАХАР,СУХА МАЯ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,ЗАТОПЛЕНО КИСЕЛО МЛЯКО /ИЛИ НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА/.РАЗБЪРКАЙТЕ И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛОТО БРАШНО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ВЕДНАГА ГО РАЗДЕЛЕТЕ НА 5 РАВНИ ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГЛА КОРА ЕДНА ПЕДЯ.РЕДИТЕ ГИ ЕДНА В/У ДРУГА,КАТО М/У ВСЯКА МАЖЕТЕ ОБИЛНО С МЕКО МАСЛО.НА ПОСЛЕДНАТА ПЕТА НЕ МАЖЕТЕ МАСЛО.КАМАРКАТА С КОРИ ЕДНА В/У ДРУГА РАЗТОЧВАТЕ НА ЕДНА ГОЛЯМА,ТЪНКА КОРА.РАЗРЯЗВАТЕ НА 6 ИЛИ КОЛКОТО ИСКАТЕ ГОЛЕМИ ДА БЪДАТ КРОАСАНИТЕ.СЛАГАТЕ ОТ ЖЕЛАНАТА ПЛЪНКА И НАВИВАТЕ,КАТО КИФЛИЧКИ.РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.БЕЗ ДА ВТАСВАТ НАМАЗВАТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕНЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 200 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице