menu

петък, 5 февруари 2016 г.

Козунак за мързеливи булки

 



Продукти:

500 гр.брашно
300 мл.прясно мляко
150 гр.захар
25 гр.мая
125 гр.меко масло /аз сложих свинска мас/
2 яйца
1 пакетче ванилова захар
кората на един лимон
шепа стафиди шепа
едро нарязани орехи
1 опаковка локум /може и повече/
 
Приготвяне:
 
Разбъркват се в подходяща купа за разбиване с миксер топла прясно мляко, мая, 2 с.л.от захарта и 3 с.л.от брашното. Разбъркват се и се оставят да втасат. Добавят се и останалите продукти и се разбива с миксер. Сместа се изсипва в намаслена кексова форма, оставя се да втаса 40 мин. Пече се в умерена фурна на 180 градуса. Поръсва се с пудра захар или се залива с шоколадова глазура. В моя случай намазан с мед и посипан с филирани бадеми!
 
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com



















Извор-Бг мама

15 коментара:

  1. Здравейте.Много харесвам всичко което приготвяте,но когато се ползват чужди рецепти и се правят леки козметични промени в тях и се използва името на оригиналната рецепта някак си много криво ми стана...Коректността изисква поне да се посочи източника от където сте почерпили идеята и сте взаимстали името на рецептата.Името на този козунак съм го измислила още преди 20 години,а рецептата съм я публикувала през 2013 г.Извинявам се за коментара ми,но смятах,че не сте от многото блогърки които практикуват точно този начин на публикуване на рецепти-с леки козметични промени в съдържанието и промяна на името.Надявам се това да е неволна грешка,защото както казах и в началото,много харесвам нещата които приготвяте и публикувате и не само харесвам,но се и опитвам и аз да ги приготвям.За справка ето рецептата която съм публикувала през 2013 г-http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B8

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво стана със спора ти в групата.Не ти стана приятно,че и в Бг-мама са ти забравили авторските права а?Затова ли се блокира сама?

      Изтриване
    2. Г-жо Джорджевич, не сте права! Направих си труда да издиря козунака, публикуван от горната госпожа и наистина сте го изплагиатствала.
      Не ви прави чест да не си го признаете, а да отклонявате въпроса!

      Изтриване
    3. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.msg10848860#msg10848860
      Направете си труда и тук да погледнете и тогава ме съдете.

      Изтриване
    4. И защо се представяте,като анонимен?Не ви стиска ли?

      Изтриване
    5. Ако погледнете по-добре ще видите да съм дала,като източник Бг-мама.Там е постната от друга жена.Никъде не се споменава името на Mamcheto61.Линк към рецепти не давам,защото ако забелязвате не се отваря от тук.От там съм я видяла,това съм писала.А г-жата да върви да си търси авторските права там.

      Изтриване
    6. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  2. Г-жо Джорджевич изказванията са ви като на махленска селянка. Достатъчно беше да се извините на госпожата и да обясните как сте открили рецептата. Жената Ви пише в учтива форма, а вашите коментари показват много ниско интелектуално ниво. И всеки има право да изказва мнение без значение в кой блог се намира.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма така да говорите ако бяхте в кулинарната група която водя и чудесните изказвания на г-жата която споменавате.Мойте коментари тук са подтикнати от факта на реакцията и в групата и премахването и /сама се блокира/,след моите обяснения и глупостите,който избълва.Дори и не прие обясненията ми.

      Изтриване
    2. Ако трябва някой да се извинява това е тя.Макар,че не е нужно,защото няма да ги приема!

      Изтриване
    3. И имате право да се изказвате,но само ако аз го допусна.Можех и да не ви пускам злобните коментари,но няма от какво да се срамувам.

      Изтриване
  3. Ваня е номер едно

    ОтговорИзтриване
  4. Всички предоставени ни рецети от Ваня, за мен са само нейни. Не ме интересува източника и дори не поглеждам
    Този козунак го правя за 4 път
    Перфектна си, Ваня

    ОтговорИзтриване
  5. Ваня, не се ядосвайте. Благодаря Ви за всички рецепти, които до сега съм пробвала. Възхитително качество на рецепти! Диана Кирова, Варна

    ОтговорИзтриване
  6. Днес го направих и стана страхотен! Не сложих нищо вътре, защото децата не обичат, но пак стана хубав, особено с айрянче:)

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице