menu
неделя, 7 февруари 2016 г.
Кифлички с локум и орехи.
Продукти за тестото:
550 гр.брашно
8 гр.суха мая или 20 гр.прясна мая
50 гр.захар
50 гр.свинска мас
3 яйца /единият белтък за намазване/
200 мл.топло прясно мляко
кората на 1 лимон
1 пакетче ванилова захар
Още:
2 опаковки локум
100 гр.смлени орехи
кубче масло колкото кибритена кутия
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая,1 с.лот захарта и 2 с.л.от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете 2 яйца,1 жълтък,останалата захар,свинска мас,ванилова захар,кората на лимон и шупналата мая. Замесете меко тесто. Намажете го с малко олио и го оставете в топла фурна да втаса.
Втасалото тесто разделете на 3 равни части. Всяка част оформете на топче и разточете на правоъгълна кола 0,5 см.. Разрязвате на 8 равни части. От едната страна на всяко слагате по едно цяло парче локум или ако ви е по удобно цяло,но разрязано по дължина. От срещуположната част на всяко,намазвате с меко или разтопено масло. Навивате на кифличка. Всяка се топва в леко разбит белтък и овалва в смлени орехи. Редим в тава с хартия. Кифлички се оставят 15 мин.да си починат и печем в загряна фурна на 180 градуса до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Ако искате да се свържите с ман.
djordjevic.vanya@gmail.com
С благодарности към Зорица Павлович за прекрасната рецепта.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 28/07/2015 - 0 Comments
- 06/02/2019 - 3 Comments
- 29/06/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар