menu
!doctype>
вторник, 9 февруари 2016 г.
Плодова пита
Продукти за блата:
3 яйца
3 с.л.захар
1 пакетче ванилова захар
70 гр.брашно
1/2 пакетче бакпулвер
Блата не се сиропира.Той се напоява от крема.
Продукти за крема:
1 л.прясно мляко
4 пакетчета пудинг ванилия /всяко 40 гр./
8 с.л.захар
2 пакетчета ванилова захар
250 гр.заквасена сметана
125 гр.меко масло
Още:
300 гр.ягоди
1 бр.банан
3 бр.мандарини
3 бр.киви
2 пакетчета желираща смес за торти.
Приготвяне на блата:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца,захар и ванилова захар до побеляване. Към получената смес добавете пресято брашно с бакпулвер. Разбъркайте без миксер. Сместа сипете във форма за торта 27-18 см.,намазана с олио. Печете в загряна фурна 15 мин. Оставете блата да изстива.
Приготвяне на крема:
Докато се пече блата направете крема. Сложете 700 мл.прясно мляко на котлона. В останалите 300 мл.прясно мляко разтворете пудинг,захар,ванилова захар. След завиране на млякото добавете разтворения пудинг и варете само до завиране на крема. Веднага в крема добавете заквасена сметана. Оставете крема да изстива. Разбърквате от време на време да не хване коричка. Към охладения крем добавете меко масло и разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.
В/у охладения блат сипете цялото количество крем. Оставете в хладилник докато подготвите плодовете.
Нарежете плодовете върху кухненска салфетка.Направете желиращата смес по описание на опаковката.
Наредете плодовете върху крема. Сипвайте желираща смес с лъжица. Старайте се всеки плод да покриете с нея. Охладете плодовата пита в хладилник за няколко часа или най-добре през ноща.
Ако желаете може да ползвате два блата!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Има ли значение дали е желираща смес или желатин?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, и аз бих искала да попитам желиращата смес за торти различна ли е от желатина и има ли я в България? Много ми допадна рецептата и с удоволствие ще си приготвя тази сладост!
ОтговорИзтриване