menu
четвъртък, 4 февруари 2016 г.
Сусамени бисквитки за кафе и чай.
Продукти:
180-200 гр.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
щипка сол
125 гр.меко масло
75 гр.захар
1 яйце
1 пакетче ванилова захар
кората на 1 портокал
още:
80 гр.сусам
Приготвяне:
В сух тиган сложете сусам и печете до кафеникаво. Оставете сусама да изстива.
Разбийте с миксер меко масло,захар,яйце,ванилова захар,кората на лимон. Постепенно добавете смесено брашно с бакпулвер и щипка сол.замесете меко тесто. Оставете тестото 2 часа в хладилник. От охладеното тесто правете топчета и всяко овалвайте в препечен сусам.Редете в тава с хартия.Печете на 200 градуса около 8 мин. След охлаждане декорирайте с разтопен течен шоколад.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 20/09/2015 - 2 Comments
- 23/08/2015 - 0 Comments
- 31/07/2015 - 5 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар