menu
четвъртък, 4 февруари 2016 г.
Дунапрен хлебчета
Продукти:
450 гр.брашно /не повече/
240 мл.топла вода
25 гр.захар
1 ч.л.сол
2 с.л.олио
7 гр.суха мая
1 ч.л.прясно изцеден лимонов сок
Още:
яйце за намазване
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол,захар,суха мая,олио,лимонов сок /задължително/. С постепенно добавяне на топла вода замесете меко тесто. Оставете го 30 мин.в топла фурна.
Без да примесвате тесто разделете на 12 равни части /50 гр.всяка/.Оформете хубави топчета. Редете в тава 24-21 см.,намазана с олио.Оставете ги покрити за още 20 мин.в топлата фурна.Извадете ги и ги намажете с леко разбито яйце.Върнете ги във фурната в хладната фурна на 200 градуса.Печете до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
26/12/2019 - 3 Comments
27/06/2015 - 5 Comments
23/04/2015 - 1 Comments
Нещо не разбрах печенето. Слагат се 20 мин.в топла фурна покрити и после като се намажат -в хладна фурна. Нещо не е наред мисля.
ОтговорИзтриванеВ СМИСЪЛ,ЧЕ НЕ ПОСТАВЯТЕ В ЗАГРЯТА ФУРНА ,А В ХЛАДНАТА ФУРНА И ТОГАВА ВКЛЮЧВАТЕ НА 200 ГР ДА ПЕЧЕТЕ
ОтговорИзтриване