menu
четвъртък, 4 февруари 2016 г.
Свинско по китайски
Необходими продукти:
500 грама свинско месо
1 ч.л. джинджифил
2 с.л. соев сос
2-3 скилидки чесън
2-3 броя пресни червени чушки
2 средни моркова
1 голяма глава лук
1 с.л.брашно
100 мл.вода
1 с.л.сусам или зелени подправки
3-4 с.л.олио
2 с.л.лимонов сок
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Месото се нарязва на тънки ивички или малки парченца и се маринова в соевия сос, счукан чесън и джинджифил. Оставете месото да постои поне един час в марината на хладно място. В дълбок тиган се загрява олиото, слага се маринованото свинско месо и се пържи 3-4 минути. Добавя се прясно изцеденият лимонов сок, черния пипер, чушки,моркови и лук,нарязани на ивички. Пържим до готовност на месото. Отделно се разтваря брашното в 100 милилитра студена вода и 1 супена лъжица соев сос. Получената смес се добавя в тигана. Поръсваме със сусама или зелените подправки и добавяме сол на вкус. Ястието се готви до сгъстяване на соса и се сервира с ориз.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
07/11/2015 - 1 Comments
01/08/2020 - 0 Comments
27/05/2019 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар