menu

четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Свинско по китайски




Необходими продукти:
    500 грама свинско месо

    1 ч.л. джинджифил

    2 с.л. соев сос

    2-3 скилидки чесън

    2-3 броя пресни червени чушки

    2 средни моркова

    1 голяма глава лук


    1 с.л.брашно

    100 мл.вода


    1 с.л.сусам или зелени подправки

    3-4 с.л.олио

    2 с.л.лимонов сок

    Сол и черен пипер на вкус

 Приготвяне:

Месото се нарязва на тънки ивички или малки парченца и се маринова в соевия сос, счукан чесън и джинджифил. Оставете месото да постои поне един час в марината на хладно място. В дълбок тиган се загрява олиото, слага се маринованото свинско месо и се пържи 3-4 минути. Добавя се прясно изцеденият лимонов сок, черния пипер, чушки,моркови и лук,нарязани на ивички. Пържим до готовност на месото. Отделно се разтваря брашното в 100 милилитра студена вода и 1 супена лъжица соев сос. Получената смес се добавя  в тигана. Поръсваме със сусама или зелените подправки и добавяме сол на вкус. Ястието се готви до сгъстяване на соса и се сервира с ориз.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице