menu

сряда, 3 февруари 2016 г.

Бързи банички.




Продукти за тестото:

500 гр.брашно
1 ч.л.сол
300 мл.вода

За плънка:

200 гр.сирене+2 яйца
или
1 глава лук
500 гр.кайма
сол
вегета
чер пипер
чубрица
малко червен пипер

Още:

1 яйце за намазване
олио
меко масло

Приготвяне:

Нарежете една глава лук на ситно и я запържете с малко олио. Добавете каймата и нея запържете. Добавете подправки по ваш вкус. Оставете настрани.
Смесете брашно със сол. Постепенно добавете водата и замесете меко тесто.
Веднага разделете тестото на 16 равни части /40 гр./.Оформете топчета.
Всяко топче се разточва на малка,тънка кора 10 см. В/у 8 от тях се намазва меко масло или олио. Похлупват се останалите 8. Оставят се за 10 мин.
Всяка едно се разточва отново на тънка кора 30 см.. Напръсква се олио и се слага по цялата кора желаната от вас плънка. Навива се на руло. Краищата се прищипват и рулото се усуква няколко пъти. Навива се на охлюв и се реди в тава с хартия. Веднага се намазват с разбито яйце. В/у всяка баничка се слагат малки парченца масло и се пече в загряна фурна на 200 градуса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com

























извор-Taste of life

6 коментара:

  1. Добра идея и хубава рецепта.Аз слагам и малко мая при заместването на тестото. Става чудесно.

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, здравей! Мисля да направя тези вкусни банички, но незнам защо няколко пъти чета рецептата и не мога да разбера след като ги разделим на 16 топчета ги разточваме и слагаме масло, останалите 8 ги похлупваме и от там нататък..., разточваме цяла кора ли? Извинявам се, но незнам защо се обърках и не ми става ясно! Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разточват се 8 от тези 16 и се намазват с меко масло или олио.След това разточваме и останалите 8 и похлупваме намазаните 8.След 10 мин.всяко едно се разточва на кора 30 см.

      Изтриване
  3. Ванче,тъкмо ги извадих от фурната. С месенце са :)..Щом опитам пак ще пиша...Да кажа колко са вкусни :)

    ОтговорИзтриване
  4. Препоръчително е да се добави при замесването на тестото и една лъжица оцет,така тестото се точи по леко и не се къса,опитайте.Почвам ги сега!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице