menu
вторник, 15 март 2016 г.
Картофени крокети
Продукти:
1 кг. картофи
50 гр. масло
1 яйце
100 гр. брашно
130 гр. грис
1 ч.л.сол или на вкус
чер пипер
галета
Приготвяне:
Обелете картофи и ги сварете. Изцедете ги от водата и още топли ги намачкайте с вилица. Добавете масло и разбъркайте да се разтопи. Оставете да изстине.
Към охладената смес добавете яйце,брашно,грис,сол,чер пипер. Разбъркайте. Картофеното тесто оформяте на валяци върху плот посипан с галета. Нарежете на желаната от вас големина и пържете в олио до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор-Кулинарика
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/04/2023 - 1 Comments
09/02/2019 - 1 Comments
11/01/2015 - 0 Comments
А сирене ако се добави става ли?
ОтговорИзтриванеМоже и сирене да добавите, да. Поздрав.
ИзтриванеА грис защо се слага ? Става ли без грис ?
ОтговорИзтриванеКрокетите надминаха очакванията ми, просто са супер. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, да Ви е сладко.
ИзтриванеИзглеждат ужасно вкусни! Могат ли да се пекат, а не да се пържат?
ОтговорИзтриванеАз лично не съм пробвала, но в кулинарната ми група четох коментар, че са правени и на фурна.
ИзтриванеЗдравейте, царевичен или пшеничен грис се слага?
ОтговорИзтриване