menu
сряда, 2 март 2016 г.
Обикновено руло.
Продукти:
5 яйца
5 с.л.захар
5 с.л.вряла вода
5 с.л.брашно
1/2 пакетче бакпулвер
Още:
мармалад или течен шоколад
Приготвяне:
Разбийте яйца със захар до побеляване /не по-малко от 10 мин./.Постепенно добавете вода,която сте загрели до завиране. Добавете и пресято брашно с бакпулвер. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в тавата на фурната с хартия. Печете на 180 градуса само 15 мин. Извадете блата от фурната и веднага го обърнете в/у предварително намокрена и изцедена кухненска кърпа. Отстранете хартията и навийте на руло. Оставете 10 мин. След това развийте и намажете с мармалад или нутела. Отново завийте на руло.
Аз имах останали белтъци в хладилника и ги разбих с малко захар. След това украсих рулото с тях.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 30/01/2016 - 2 Comments
- 04/04/2016 - 24 Comments
- 02/09/2015 - 0 Comments
Мога ли да попитам колко белтъка разбърка и с колко захар?А и с горелка ли направи ефектът от горе !Искам да си го направя за моя РД !
ОтговорИзтриванеБоре, ако не се лъжа тук съм използвала 3 белтъка и ефекта съм постигнала горелка. Поздрав.
Изтриване