menu
!doctype>
четвъртък, 31 март 2016 г.
Сочен, орехов сладкиш.
Продукти:
5 яйца
100 гр.захар
200 гр. орехи
4 с.л. галета
сока и кората на 1 лимон
1/2 ч.л. канела
За сиропа:
100 мл. вода
100 гр. мед
Приготвяне:
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг. Разбийте и жълтъците със захар до побеляване и разтопяване на захарта. Добавете орехи, галета, сока и кората на 1 лимон, канела и разбъркайте. Към получената смес добавете разбитите белтъци а сняг и разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в съд 17-27 см., намазан с масло и посипан с брашно. Печете на 130 градуса с вентилатор, около 1 час. Готовия сладкиш залейте със смес от вода и мед.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор-Кулинарика
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Великолепно, ще се прави и то, няма лабаво...
ОтговорИзтриванетопъл ли се сиропира
ОтговорИзтриване