menu
понеделник, 18 април 2016 г.
Баварски хапки
Чудесни за хапване по всяко време, пикник и в училище.
Продукти:
500 гр. брашно
1 ч.л. сол
300 мл. топла вода
1 пакетче суха мая 7 гр.
2 ч.л. захар
Още:
1 л. вода
1 с.л. сода бикарбонат
едра морска сол или сусам
Приготвяне:
Разтворете маята в 100 мл. от топлата вода със захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, останалата топла вода, шупналата мая и замесете тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто се разделя на 5 части и от всяка се правят фитили дълги около 30 см. Всеки се реже с шпатула на парчета от 3 см.
Парченцата тесто се пускат във вряща вода, в която след завиране се добавя сода бикарбонат.
Варят се около 10-15 сек. и се вадят с решетъчна лъжица. Редят се на разстояние едно от друго в тавата на фурната с хартия, намазана с малко олио. Поръсват се с едра морска сол. Печем в загряна фурна на 220 градуса до кафеникав цвят.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 21/10/2017 - 7 Comments
- 02/04/2018 - 3 Comments
- 19/12/2020 - 1 Comments
Страхотни мини претцелчета!
ОтговорИзтриване