menu
!doctype>
сряда, 27 април 2016 г.
Питки за хамбургери и сандвичи
Продукти:
около 800 гр. брашно
1 прясна мая 42 гр.
2 ч.л. захар
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. сол
500 мл. прясно мляко
150 мл. олио
Още:
яйце за намазване
сусам за поръсване
Приготвяне:
В 200 мл. от топлото прясно мляко разтворете мая, захар и малко брашно. Оставете да шупне.
В останалото прясно мляко добавете олио, шупналата мая и с постепенно добавяне на брашно смесено с бакпулвер и сол, замесвате меко тесто. Не прекалявайте с брашното! Оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на 14 части по 100 гр. всяка. Оформете хубави топчета. Редете ги в тавата на фурната с хартия. Включете фурната на 200 градуса да се загрява. Оставете питките до загряване на фурната. Намажете ги с леко разбито яйце и печете до готовност.
Заповядай в кулинарната група:
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Рецептата изпробваха:
Мила Мечева
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Защо се слага бакпулвер? Нали има мая?!
ОтговорИзтриване