menu
вторник, 26 април 2016 г.
Морковено руло
Продукти:
4 яйца
100 гр. пудра захар
300 гр. настъргани и изцедени моркови
1 ч.л бакпулвер-равна
160 гр. брашно
Продукти за крема:
250 гр. течна сметана
260 гр. крема сирене Филаделфия натурално
100 гр. пудра захар
мармалад от кайсии
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
Настържете моркови на ситно и ги изцедете от сока. Смесете ги със смесено брашно с бакпулвер. Сока го изпийте да се освежите!
Разбийте леко яйца с пудра захар и добавете оваляните моркови в брашно. Получената
смес сипете в тавата на фурната с хартия за печене. Печете в загряна фурна около 13-15 мин.
Веднага блата се изважда и се обръща върху влажна кърпа посипана обилно с пудра захар. Отстранете хартията и завийте на руло. Оставете блата в кърпата да изстине напълно.
През това време разбийте сметана и в нея добавете крема сирене и пудра захар.
Охладения блат се намазва обилно мармалад. След това върху мармалада се нанася крема с крема сирене и се навива на стегнато на руло. Полученото руло оставете в хладилник да се стегне. Преди да сервирате поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 11/09/2016 - 4 Comments
- 10/01/2016 - 1 Comments
- 04/02/2018 - 3 Comments
Много е красиво о със сигурност вкусно.
ОтговорИзтриванеа дали ще стане с тиква?
ОтговорИзтриване