menu

вторник, 26 април 2016 г.

Морковено руло





Продукти:

4 яйца
100 гр. пудра захар
300 гр. настъргани и изцедени моркови
1 ч.л бакпулвер-равна
160 гр. брашно

Продукти за крема:

250 гр. течна сметана
260 гр. крема сирене Филаделфия натурално
100 гр. пудра захар

мармалад от кайсии
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.
Настържете моркови на ситно и ги изцедете от сока. Смесете ги със смесено брашно с бакпулвер. Сока го изпийте да се освежите!
Разбийте леко яйца с пудра захар и добавете оваляните моркови в брашно. Получената
смес сипете в тавата на фурната  с хартия за печене. Печете в загряна фурна около 13-15 мин.
Веднага блата се изважда и се обръща върху влажна кърпа посипана обилно с пудра захар. Отстранете хартията и завийте на руло. Оставете блата в кърпата да изстине напълно.
През това време разбийте сметана и в нея добавете крема сирене и пудра захар.
Охладения блат се намазва обилно  мармалад. След това върху мармалада се нанася крема с крема сирене и се навива на стегнато на руло. Полученото руло оставете в хладилник да се стегне. Преди да сервирате поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























2 коментара:

Zu-zu погачице