menu

петък, 8 април 2016 г.

Каноли с тесто и шоколадов пълнеж





Продукти:

500-530 гр. брашно
1 яйце
250 гр. прясно мляко леко затоплено или на стайна температура
20 гр. прясна мая или 7 гр. суха
50 гр. разтопена свинска мас
кората на 1 лимон
8 гр. сол
50 гр. захар

Още :

течен шоколад
мармалад
олио за пържене
ситна захар за овалване

или за пълнеж:

400 гр. сирене рикота
200 гр. захар
2 шепи шоколадови капчици
Смесват се продуктите и се оставя в хладилник до употреба.

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол, захар, леко разбито яйце, разтворена мая в прясно мляко-без да шупва, кората на един лимон, разтопена свинска мас- още топла. Замесете меко тесто. Оставете в топла фурна да втаса. Втасалото тесто разделяте на парчета от  70 гр. На плот без брашно, от всяко правите фитил около 2 педи дълги. Навивате фитилите на тръбички за каноли, като в началото защипвате със следващото навиване, а в края под  последното навиване. Така навити ги редите в тава с хартия и ги оставяте в топла фурна за 15 мин. След което се пържат в много олио на средна температура до готовност. Готови се вадят на кухненска салфетка. Оставят се леко да се охладят, изважда се тръбичката и се пълни с течен шоколад или плънка по желание с шприц или чиста кесия с отрязан връх. Овалват се в ситна захар.

Тръбичките за каноли може да се заменят с фитили направено от фолио.

Снимка от нета.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























изворhttp://blog.giallozafferano.it/maniamore

1 коментар:

  1. Този зуум направо е престъпление срещу хората на диета!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице