menu
петък, 8 април 2016 г.
Каноли с тесто и шоколадов пълнеж
Продукти:
500-530 гр. брашно
1 яйце
250 гр. прясно мляко леко затоплено или на стайна температура
20 гр. прясна мая или 7 гр. суха
50 гр. разтопена свинска мас
кората на 1 лимон
8 гр. сол
50 гр. захар
Още :
течен шоколад
мармалад
олио за пържене
ситна захар за овалване
или за пълнеж:
400 гр. сирене рикота
200 гр. захар
2 шепи шоколадови капчици
Смесват се продуктите и се оставя в хладилник до употреба.
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол, захар, леко разбито яйце, разтворена мая в прясно мляко-без да шупва, кората на един лимон, разтопена свинска мас- още топла. Замесете меко тесто. Оставете в топла фурна да втаса. Втасалото тесто разделяте на парчета от 70 гр. На плот без брашно, от всяко правите фитил около 2 педи дълги. Навивате фитилите на тръбички за каноли, като в началото защипвате със следващото навиване, а в края под последното навиване. Така навити ги редите в тава с хартия и ги оставяте в топла фурна за 15 мин. След което се пържат в много олио на средна температура до готовност. Готови се вадят на кухненска салфетка. Оставят се леко да се охладят, изважда се тръбичката и се пълни с течен шоколад или плънка по желание с шприц или чиста кесия с отрязан връх. Овалват се в ситна захар.
Тръбичките за каноли може да се заменят с фитили направено от фолио.
Снимка от нета.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
изворhttp://blog.giallozafferano.it/maniamore
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
08/09/2014 - 8 Comments
20/08/2016 - 0 Comments
12/01/2020 - 19 Comments
Този зуум направо е престъпление срещу хората на диета!
ОтговорИзтриване