menu
сряда, 11 май 2016 г.
Руло с крем от бисквити, орехи и шоколад
Продукти:
6 яйца
120 гр. захар
120 гр. брашно
на върха на ножа бакпулвер
Продукти за крем:
250 мл. прясно мляко
1 с.л. захар
50 гр. масло
80 гр. шоколад- млечен или за готвене
50 гр. смлени бисквити
50 гр. смлени орехи
пудра захар за посипване
Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Разбийте яйцата със захар до побеляване. Добавете пресято брашно с бакпулвер. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в тава на фурната с хартия. Размажете сместа в квадратна форма 30-30 см. Печете в загряна фурна до леко жълтеникав цвят или около 10 мин. Готовото руло веднага се обръща върху влажна кухненска кърпа с хартията на горе. Отстранява се хартията и се навива на руло. Оставете настрани.
Направете крема:
Сложете на котлона прясно мляко със захар. След завиране добавете масло и ситно нарязан шоколад. Разбъркайте да се разтопи. Добавете смлени орехи и бисквити. Варете крема още 2 мин., или до сгъстяване. Трябва да получите смес, която може да се маже.
Развийте още топлото руло и размажете крема от горе. Навийте отново на стегнато руло и оставете да се охлади. По желание охладеното руло посипвате с пудра захар, или декорирате по ваш вкус.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/05/2023 - 0 Comments
19/06/2015 - 2 Comments
01/08/2021 - 2 Comments
Много е вкусно! Благодаря,Ваня!Щастлива съм,че Ви от км Ви открих!?!
ОтговорИзтриване